Kiseljenje kupusa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Jesen je, vrijeme kiseljenja kupusa.
Predstavljamo vam recept s kojim ćete jednostavno kiseliti kupus.

Priprema:

1.

Oprati bure! Očistiti glavice od loših vanjskih listova. Malo izdubiti korjen. 

Poslagati glavice u bure. Između se može dodati četvrtine glavica da popuni rupe. Staviti na vrh plastičnu mrežu, ne znam kako se to zove (na slici), da kupus ostane potopljen.

2.

U čisti kanister ili kantu staviti 10 litara vode i 400 g soli. Miješati dok se sva sol ne otopi. Izliti otopinu preko kupusa. I tako praviti 10 po 10 litara i preljevati dok se kupus ne potopi.  

3.

Na mrežicu staviti neki uteg da pritisne kupus da ostane u vodi. Uteg može biti i jedna velika čvrsta vreča napunjena slanom vodom.

4.

Kupus ostaviti na toplom 3 tjedna. Tada je spreman za konzumiranje. Nakon toga prebaciti ga na hladno, van!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *