Kiseljenje kupusa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Jesen je, vrijeme kiseljenja kupusa.
Predstavljamo vam recept s kojim ćete jednostavno kiseliti kupus.

Priprema:

1.

Oprati bure! Očistiti glavice od loših vanjskih listova. Malo izdubiti korjen. 

Poslagati glavice u bure. Između se može dodati četvrtine glavica da popuni rupe. Staviti na vrh plastičnu mrežu, ne znam kako se to zove (na slici), da kupus ostane potopljen.

2.

U čisti kanister ili kantu staviti 10 litara vode i 400 g soli. Miješati dok se sva sol ne otopi. Izliti otopinu preko kupusa. I tako praviti 10 po 10 litara i preljevati dok se kupus ne potopi.  

3.

Na mrežicu staviti neki uteg da pritisne kupus da ostane u vodi. Uteg može biti i jedna velika čvrsta vreča napunjena slanom vodom.

4.

Kupus ostaviti na toplom 3 tjedna. Tada je spreman za konzumiranje. Nakon toga prebaciti ga na hladno, van!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)