Inspirativna radionica pod nazivom „Slatka i slana jela od bundeve“ održana je u restoranu Shhhuma za djelatnike i predstavnike ugostiteljskih objekata Zlatne Slavonije. Pod stručnim vodstvom chefa Branka Ognjenovića, kuhari iz restorana s područja Požeško-slavonske županije stvorili su ukusna jela kreirana od jesenske kraljice – bundeve.
Pripremljena su jela koja obuhvaćaju sve od hladnih predjela do deserta:
- Bundeva zapečena sa svježim sirom
- Ječam s kremom od pečene bundeve mantekiran maslacem i osvježen ribanim sirom
- Krem juha od bundeve
- Pizza s podlogom od bundevine kreme
- Varivo od bundeve
- Vegetarijanski burger
- Krema od bundeve s limunom
- Carpaccio od bundeve zapečen sa svježim sirom
- Rekonstrukcija štrudle s bundevom oplemenjena ricotta sirom i suhim grožđem
- Slatko žito oplemenjeno orašastim plodovima
- Pužići od lisnatog tijesta punjeni gelom od bundeve s drobljenim keksom
Prezentacija jela organizirana je za vlasnike i voditelje ugostiteljskih objekata Zlatne Slavonije, s ciljem poticanja uvođenja jela od bundeve na njihove jelovnike tijekom jesenskog perioda. Radionica je također imala za svrhu promociju bundeve kao lokalne i tradicionalne namirnice ovog prekrasnog dijela Hrvatske.
Do kraja tjedna, svaki dan će na jelovniku restorana Shhhuma biti nekoliko jela od bundeve, a vjerujemo da će se poneko jelo pronaći i na jelovnicima drugih ugostiteljskih objekata u Požeško-slavonskoj županiji čiji su kuhari i vlasnici sudjelovali u pripremi.