Jesmo li konačno za županicu dobili političarku od “zanata i formata”?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Na lokalnim izborima održanim u svibnju ove godine, već u prvom krugu većinom glasova žitelja Požeško-slavonske županije (58,12%) za županicu je izabrana gospođa Antonija Jozić.
Iako se naša povijesno hrvatska županija u pisanim materijalima prvi put spominje daleke 1210. godine, po prvi put na čelnoj poziciji županije tek 2021. dobivamo županicu.
Ujedno je u novijoj Hrvatskoj povijesti (od proglašenja samostalne i suverene Republike Hrvatske) gospođa Antonija Jozić i najmlađa osoba izabrana za obnašanje ove časne i odgovorne dužnosti.
Dakle, radi se o do sad najmlađoj osobi na ovoj funkciji, osobi koja je obnašala funkciju zamjenice gradonačelnika Pleternice, a potom i u dva mandata gradonačelnica Pleternice.

Navedeno, daje nam za pravo izreći da se radi bez obzira na životnu dob županice, o vrlo ozbiljnoj i iskusnoj političarki.
Za upravljanje gradom Pleternicom kroz dva mandata sa svojim timom, osmislila je i ostvarila niz projekata.
Kako je to uspješno radila govori i činjenica da je za vrijeme obnašanja dužnosti gradonačelnice Grada Pleternice – grad dobitnik brojnih priznanja, a od čega izdvajamo titulu “PAMETNOG GRADA – GRADA BUDUĆNOSTI” te je grad Pleternica uvršten među TOP 10 gradova u Republici Hrvatskoj po korištenju sredstava EU fondova.
Oni manje upućeni, a iz nekih svojih interesa (ima takvih i u redovima HDZ-a) zlobno bi rekli da svi ti rezultati dolaze uz pomoć “vjetra u leđa” od jednog donedavno moćnog političara.

No, mi smo nažalost sredina koja je spremna odmah “na prvu” sve omalovažavati, obezvrijediti i onako laički rečeno “popljuvati”.
Prema prvim potezima županice Jozić, usudili bi se reći da će svojim radom takve kritičare ubrzo razuvjeriti.
Naime, prema neslužbenim informacijama doznajemo da je “bivši župan” kroz 5 mjeseci mandata uspio “počistiti račune” na većini proračunskih pozicija županije, a kako bi Županici maksimalno otežao rad do kraja ove kalendarske godine.
Prema onoj narodnoj: “za prolivenim mlijekom se ne plaće”, Županica se sa svojim timom okrenula pripremi i izradi projekata za županiju, temeljem jasne vizije budućeg razvoja i definiranih ciljeva za razvoj županije (isto treba postići do 2027. godine), a što je pravi put i način na temelju kojeg će sredstva iz fondova Europske unije moći biti dodijeljena za razvoj županije.
“Grijehe” svojih prethodnika naslijedila je i županica Jozić.
Tako je županija još uvijek talac zadužnice i kredita jednog požeškog kontroverznog poduzetnika, političara i sportskog djelatnika.
Nadamo se da će županica Jozić za svog mandata iznaći rješenje kako bi županiju oslobodila ovog “financijskog utega”.

Pozdravljamo i namjeru županice Jozić oko novog ustrojstva Upravnih tijela županije, a kako bi i ona kao županica i mi kao žitelji županije dobili učinkovitiju upravu.
Puno je prigovora u prethodnim razdobljima bilo na favoriziranje grada Pleternice od strane Požeško-slavonske županije pa se nadamo da će županica Jozić znati izbalansirati ravnomjernu potporu za razvoj svih naših gradova i općina.

Poštovane čitateljice i čitatelji portala Požeški.hr mnogi ćete pomisliti kako se ovdje radi o sponzoriranom članku.
Odgovor je: NE.

Požeški.hr je najmlađi požeški portal i nadalje neovisan i samostalan portal, kojemu je cilj vijesti i događaje prenositi objektivno i istinito, a što smo već nekoliko puta naglašavali.
Požeški.hr se ne želi spuštati na razinu nekih drugih požeških portala koji valjda za određeni honorar svojim pisanjem pokušavaju “obraniti neobranjivo”.

Podsjetit ćemo Vas na članak vezan za sanaciju mosta u Biškupcima.
Požeški.hr je za inertnost u rješidbi tog problema prozvao upravo županicu Jozić, ma da ovaj problem možda i nije bila njena izravna ingerencija.
Neosporno je da se županica ubrzo uključila u rješidbu navedenog problema te se na zadovoljstvo mještana sela Biškupci, pristupilo sanaciji mosta.

I na kraju, kako je pred svima nama Nova godina i novi izazovi, tekst ovog članka najbolje će potvrditi ili demantirati upravo županica Antonija Jozić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika