Jesu li prodani Spin Valis i Color trgovina u Požegi?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Najzanimljivije teme kuloarskih priča u posljednjih nekoliko tjedana u Požeštini su zasigurno možebitne prodaje tvrtki Spin Valis te Color trgovine u Požegi. Obje navedene tvrtke nalaze se u Industrijskoj ulici u Požegi.

31. svibnja 2022. godine nakon nekoliko informacija koje smo dobili, poslali smo e-mail tvrtki Spin Valis d.d. s upitom je li točno da su se prethodna tri dana temeljito čistili svi prostori unutar tvrtke kao i upit je li točno da Darko Pervan kupuje Spin Valis?
Odgovor do današnjeg dana nismo dobili.
Posljednjih tjedana se među radnicima počela širiti priča da je tvrtka prodana. Kod malo bolje upućenijih izvora pokušali smo doznati o čemu se radi te smo neslužbeno doznali da će Hrvat s dugogodišnjom adresom u Švedskoj, poduzetnik Darko Pervan dokapitalizacijom od 20 milijuna kuna ući u vlasničku strukturu, a zatim za 50 milijuna kuna kupiti gotovo 20% udjela od jednog velikog dioničara. Je li ovo točno i hoće li još neki dioničari poduzetniku Pervanu prodati svoje udjele, ostaje za vidjeti.

Color trgovini poslali smo sljedeći upit 20. listopada 2022. godine: “Je li točno da je Color trgovina u Požegi prodana i da od 1.1.2023. godine s radom započinje trgovina Pevex?”
Niti na taj upit nismo dobili odgovor.
Identični upit poslali smo tvrtki Pevex a njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

“Poštovani,
Zahvaljujemo se na upitu. Tvrtka PEVEX d.d.  ima u planu kako organski, tako i anorganski rast. Sve naše potencijalne lokacije ćemo svakako na vrijeme komunicirati.
Hvala i lijep pozdrav!”

S jedne strane Color trgovina ne želi odgovoriti, niti potvrdno niti negirati potencijalnu prodaju, dok s druge strane Pevex također ne potvrđuje niti negira moguću kupovinu velikog centra u Požegi.
Nije novost da Pevex već neko vrijeme pokušava pronaći prostor za otvorenje svog centra u Požegi, a jesu li ga pronašli, ostaje tek za vidjeti.
Bilo kako bilo, čini se da će u Požegu doći puno stranog kapitala od čega bi nadamo se najviše mogli profitirati brojni zaposlenici ovih dviju tvrtki.
Završit ćemo članak starom narodnom izrekom: “Gdje ima dima, ima i vatre”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *