Još jedna uspješna godina HPD “Sokolovac” Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Tiskovnu konferenciju u svojim prostorijama održalo je vodstvo HPD “Sokolovac” Požega dopredsjednici Silvija Čajka i Damir Matoković te predsjednik Društva Bruno Horvat.

Tema tiskovne konferencije je bila nedavno održana Skupština Društva koja je zbog pandemije održana elektronskim putem. Kroz opsežan materijal koji je pratio Skupštinu moglo se je doznati da Društvo u protekloj godini broji preko 150 članova te je odrađeno preko 80-tak različitih aktivnosti.

HPD “Sokolovac” Požega kao jedno od stožernih u Slavoniji ima osam različitih sekcija koje rade na dobar i kvalitetan način. U protekloj godini ponovno su revitalizirane tri sekcije Izletnička i markacistička sekcija te je pokrenuta biblioteka Papuk. Uvijek bitan je i planinarski podmladak odnosno mala planinarska škola koja bilježi brojne izlete te posebnu pažnju.

Društvo je u protekloj godini odradilo i jednu humanitarnu akciju pomoći jednoj višečlanoj obitelji u potrebi s područja Požege te je za proljeće najavljena još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Na tiskovnoj je rečeno da Društvo vodi brigu prema HPS-u za 23 staze po Papuku i Požeškoj gori ukupne duljine 74 km o kojima aktivno brine markacistička sekcija koju vodi Anita Bubak.

Ujedno je najavljena Opća planinarska škola u koju se mogu svi prijaviti do 07.03.2022. g na mail [email protected] ili mobitel 098899080 a voditelj škole je Branimir Bartolović. Svake nedjelje u ovoj godini organizirat će se planinarski izleti a posebno je istaknuto pohod na Ivanščicu, izlet 7 slapova (Istra), izlet na Južni Velebit, izlet na Srednji Velebit te izlet u Gorski kotar.

Navedeni izlete vode iskusni vodiči i planinari. Na kraju je spomenuto da članovi HPD “Sokolovac” Požega Silvija i Ratimir Čajka ove godine planiraju krajem godine ispenjati najviši vrh Afrike “Kilimanjaro” visok 5895 m.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika