Josip Budimir: Sloboda govora, da ili ne?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Ovih dana podigla se velika prašina oko najave, prognoza, analiza i komentara glavnog urednika portala Sportalo Mije Jozića na aktualnu polusezonu 3. NL istok te posljednjih nekoliko kola koje po kuloarima, seoskim pa i gradskim kafanama, karakteriziraju teorije zavjera i već unaprijed poznati i dogovoreni rezultati. E sad dolazimo naravno do pitanja i zaključaka koji se logično nameću, tko stoji iza Mije Jozića i po čijim naputcima radi??? Definitivno je to novi vlasnik portala Sportalo Josip Budimir koji ima glavnog urednika Miju Jozića pod maksimalnom kontrolom i kojemu je interes preko dugogodišnjeg volontera, neumornog pratitelja i promotora nogometa u regiji ispoljiti sav bijes i frustraciju zbog ispadanja “njegovog” nogometnog kluba Kutjevo iz lige. A isti taj Mijo Jozić je glasnogovornik i medijski zastupnik, a ujedno i zaštitnik kluba iz grada Graševine koji je bijesan zbog loših rezultata kluba svog šefa te bjesomučno i podlo, a napose i mučki, kako bi rekao naš Zdravko Mamić, napada sve aktere trećeligaškog nogometa na istoku Lijepe naše – prenosi Sportalo.

Priča zvuči zaista uvjerljivo i istinito te onom malom postotku podkapacitiranih i ne pretjerano inteligentnih pojedinaca ćemo reći da je upravo tako. No oni koji privatno poznaju Miju Jozića i Josipa Budimira, nije ih puno no bitni su za cijelu priču, će potvrditi da na prvoga nitko nema utjecaj niti mu je ikada u karijeri pisao i sugerirao tekstove, a da drugome ne pada na pamet raditi pritiske i nametati mišljenje ikome pa ni čovjeku kojemu osigurava plaću! Pa da budemo do kraja iskreni jer tako sam, nažalost, odgojen, vlasnik nema ama baš nikakvu polugu da kontrolira Jozića jer vjerojatno ne postoji takva budala kao Mijo koja će danonoćno pratiti sve vas nogometaše, pojedince i klubove amatere koji nikada ne biste došli na regionalnu medijsku scenu niti bi znali kako je prošao cimer s faksa koji igra za Klokočevce da nije Mije Jozića i Petra Čuljka! Ako postoji slobodno mi se javite i posao je vaš.

U pregovorima o kupovini portala jedini uvjet okrivljenika Mije je bio da mu se ne petljam u pisanje što sam obećao i kao čovjek koji drži do svoje riječi to ću obećanje i ispuniti dok god sam vlasnik istog!! Što se tiče navedenih prozivanja i insinuacija od strane Mije Jozića kao vlasnik se od istih ograđujem jedino i isključivo jer se s istim ne slažem niti ih smatram istinitim. Ako se usudio pričati o stvarima koje nije smio i trebao nek odgovara pred zakonom i pred sudom. Pa on se čak drznuo prozvati svog šefa za prebacivanje utakmice insinuirajući na dogovor no isti ga je rezultatom, kad već nije mogao uvjeravanjem, demantirao. Predlažem da isto učinite i vi pa nek kreator teksta ispadne smiješan, a vi pošteni. Isto tako, uvijek ću stati uz svog kolegu jer je to jedino normalno i što smatram da pravi prijatelj treba napraviti! A on osobno ako treba za nešto izgovoreno polagati račune nekome to nek uradi. Tvrtka će isto tako ako bude bilo potrebe. No sumrak demokracije u svom preduzeću neću dozvoliti pa makar se okrznulo i mene jer ponovno se i zaključno vraćam na naslov kolumne. Sloboda govora, da ili ne?? 2024 godina je. Vrime je!!!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)