JOŽA MANOLIĆ danas slavi 103. rođendan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Rođen je 22. ožujka 1920. u mjestu Kalinovac kod Đurđevca. Bio je obavještajac, ali i drugi predsjednik vlade Republike Hrvatske, odmah poslije Stipe Mesića. Za njegovog je mandata donesen novi Ustav RH – prenosi Index.hr.

Iako je sada u poznim godinama, Manolića, čini se, zdravlje i dalje solidno služi. Prije dvije godine prebolio je koronavirus. S bolešću se borio dva tjedna, a iako je imao početke upale pluća, nije hospitaliziran, nego je bio na kućnoj njezi.

Na njegov okrugli stoti rođendan Zagreb je pogodio razoran potres. Nekoliko mjeseci kasnije, u kolovozu, Manoliću je preminula 36 godina mlađa supruga Mirjana Ribarić koju je oženio kada je imao 96 godina.

“Nikakve velike svadbe nije bilo, imali smo samo posebni ručak”, kazao je Manolić te 2016. za Index. Njegova prva supruga Marija Eker Manolić preminula je u 82. godini 2003. godine od posljedica požara.

Manolić se nakon njene smrti kratko povukao iz javnosti.

Kad je punio stotu godinu, Manolić je snimio kratki slavljenički video iz kreveta. “Joža Manolić je ljubio do svoje stote”, poručio je slavljenik prije tri godine.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *