Jozić: Očekujem da Ivanović pokaže zahvalnost hrvatskim braniteljima za slobodu demokraciju koju uživa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Nije prvi put da Nikola Ivanović daje izjave u kojima provlači teze koje ne odgovaraju istini nadajući se valjda da laž izrečena ili napisana više puta postaje istina. Dogodilo se to i prije godinu i nešto dana kad sam ga osobno pozvala da povuče izjave ili se ogradi od njih ako ih, kao što on tvrdi, nije izrekao. Nije to učinio, već naprotiv iste ponavlja, a time zasigurno ne čini dobro zajednici u kojoj živi i djeluje.
Inače Ivanović obnaša dužnost zamjenika ispred srpske nacionalne manjine prema Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina, a na tu je dužnost na lokalnim izborima 2021. godine izabran s 397 glasova ispred liste SDSS-a.

Domovinski rat bio je obrambeni i državotvorni rat i insinuacije koje upućuju na bilo kakav drugi epitet, a koji stavlja sjenu na žrtvu koja je podnesena za stvaranje suverene i neovisne Republike Hrvatske, najoštrije osuđujem isto kao i svaku izjavu koja nije u duhu suživota i zajedništva u našoj županiji. Žrtva poginulih hrvatskih branitelja, bol njihovih obitelji te nespokoj koje trpe obitelji koje i dan danas tragaju za sudbinama svojih bližnjih zaslužuju dužno i kolektivno poštovanje.

Požeško-slavonska županija ima bogatu povijest koju ćemo čuvati i prenositi mlađim generacijama, a isto tako i bogate potencijale daljnjeg razvoja koje nam je dužnost staviti u funkciju stvaranja boljitka, a sve s ciljem ostvarivanja Hrvatske kakvom su ju sanjali i kakvom ju sanjaju naši hrvatski branitelji. To im je najmanja zahvala za ono što su ostvarili u Domovinskom ratu, na tome ću inzistirati i nikako neću dozvoliti drugačije interpretacije Domovinskog rata. Najmanje što očekujem je da Ivanović isto tako pokaže zahvalnost hrvatskim braniteljima za slobodu i demokraciju koju uživa.

Antonija Jozić,
županica Požeško-slavonske županije
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *