Jozić: „Želimo osigurati sredstva za potrebe naših sugrađana i hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini“

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Nastavno na iskazanu namjeru za suradnjom prilikom radnog posjeta predsjednika Vlade Županije Posavske Đure Topića Požeško-slavonskoj županiji, učinjen je korak dalje te su definirani projekti koje će spomenute županije zajednički prijaviti na Javni poziv za Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu – prenosi Požeško-slavonska županija.

Riječ je o više projekata na kojima su se udružile županije i proračunski korisnici i to u domenama školstva, zaštite, energije i jačanja projektnih kapaciteta, a koji za cilj imaju osnaživanje pograničnih područja.

Na sastanku održanom u Županiji Posavskoj, predsjednik Vlade Đuro Topić, zahvalio se na spremnosti za suradnjom te napomenuo kako Bosna i Hercegovina uskoro očekuje datum pregovora te su iskustva Hrvatske koja je prošla kroz cijeli postupak od izuzetne koristi.

Isto tako, istaknuo je spremnost na partnerstvo i na nadolazećim natječajima usmjerenim financiranju prekograničnih projekata.

Tehničku pomoć u pripremi projekata pruža Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije, a osim prijave projekata istovremeno se radi i na jačanju ljudskih kapaciteta, istaknula je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.

– Tehničku pomoć pruža naš Regionalni koordinator razvoja, a uz obavljanje potrebnih koraka za prijavu na otvoreni natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, izuzetno važnom smatram suradnju s djelatnicima Vlade Županije Posavske i obostrano jačanje ljudskih kapaciteta. Bosna i Hercegovina je zemlja kandidatkinja, nalazi se u situaciji u kojoj smo se mi nalazili i drago mi je da možemo prenijeti svoja iskustva kako bismo olakšali put ka članstvu u Europskoj uniji, a naposljetku kako bismo kroz ovaj, ali i nadolazeće pozive osigurali sredstva za financiranje potreba naših sugrađana i potreba hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini – istaknula Jozić. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)