Jozić: „Želimo osigurati sredstva za potrebe naših sugrađana i hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Nastavno na iskazanu namjeru za suradnjom prilikom radnog posjeta predsjednika Vlade Županije Posavske Đure Topića Požeško-slavonskoj županiji, učinjen je korak dalje te su definirani projekti koje će spomenute županije zajednički prijaviti na Javni poziv za Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu – prenosi Požeško-slavonska županija.

Riječ je o više projekata na kojima su se udružile županije i proračunski korisnici i to u domenama školstva, zaštite, energije i jačanja projektnih kapaciteta, a koji za cilj imaju osnaživanje pograničnih područja.

Na sastanku održanom u Županiji Posavskoj, predsjednik Vlade Đuro Topić, zahvalio se na spremnosti za suradnjom te napomenuo kako Bosna i Hercegovina uskoro očekuje datum pregovora te su iskustva Hrvatske koja je prošla kroz cijeli postupak od izuzetne koristi.

Isto tako, istaknuo je spremnost na partnerstvo i na nadolazećim natječajima usmjerenim financiranju prekograničnih projekata.

Tehničku pomoć u pripremi projekata pruža Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije, a osim prijave projekata istovremeno se radi i na jačanju ljudskih kapaciteta, istaknula je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.

– Tehničku pomoć pruža naš Regionalni koordinator razvoja, a uz obavljanje potrebnih koraka za prijavu na otvoreni natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, izuzetno važnom smatram suradnju s djelatnicima Vlade Županije Posavske i obostrano jačanje ljudskih kapaciteta. Bosna i Hercegovina je zemlja kandidatkinja, nalazi se u situaciji u kojoj smo se mi nalazili i drago mi je da možemo prenijeti svoja iskustva kako bismo olakšali put ka članstvu u Europskoj uniji, a naposljetku kako bismo kroz ovaj, ali i nadolazeće pozive osigurali sredstva za financiranje potreba naših sugrađana i potreba hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini – istaknula Jozić. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *