Jozo Zovko otišao u trenersku mirovinu nakon više od 30 godina na klupi NK Parasan Golobrdci

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


GOLOBRDCI – Prije nedjeljne utakmice 7. kola 1. Županijske nogometne lige koju su na igralištu Pod selom u Golobrdcima odigrali domaći Parasan i Croatia (Donja Obrijež) uz malu svečanost od trenerskog posla oprostio se dugogodišnji trener Parasana Jozo Zovko – Joka. Predsjednik kluba Domagoj Mandić tom prilikom uručio mu je i nekoliko prigodnih poklona, a igrači Parasana su svom treneru za oproštaj poklonili i pobjedu rezultatom 4:2 čime su došli do prvih bodova u ovoj sezoni – prenosi Požeški športski savez.

Jozo Zovko rođen je 05. 04. 1954. u Tešnju (Bosna i Hercegovina). U igračkoj karijeri nastupao je za NK Parasan i NK Požegu pod vodstvom legendarnog Krešimira Bubaka. Trenerskim poslom počeo se baviti davne 1989. godine kada je još kao aktivan igrač vodio juniore Parasana, a trenerski ispit je položio kod tadašnjeg instruktora Nogometnog saveza, legendarnog Dragutina Krizmanića. 

Cijelu trenersku karijeru proveo je na klupi Parasana uz dvije pauze od oko godinu i pol dana. U tom razdoblju dva puta je bio prvak 2. Županijske nogometne lige (1998./1999. i 2021./2022.) i plasirao se u 1. ŽNL te je jednom sa svojim igračima osvojio naslov prvaka 3. Županijske nogometne lige (2017./2018.). 

Nogometni klub Parasan osnovan je prije 66 godina odnosno 1956. godine, a Jozo Zovko je trener koji je najduže bio na klupi seniorske momčadi te je i najtrofejniji trener u povijesti kluba sa 3 osvojena naslova prvaka. 

Preko 30 godina Jozo Zovko je bio trener Parasana i to uvijek kao volonter, bez ikakve novčane naknade. Puno generacija i dobrih igrača je kroz ta tri desetljeća prošlo kroz klub iz Golobrdaca, a kapetani prve momčadi u tom razdoblju su bili Ivica Blažević – Žile, Kristijan Kovačević, Darko Zovko, Ivan Kajinić, Blaž Supan, Domagoj Mandić i Damjan Zdravković. 

Igrač kojeg je najduže trenirao svakako je Stipo Koutni koji je svih tih 30 godina nastupao za NK Parasan, a posljednji put u sastavu je bio 06. 03. 2022. u kupu s Dobrovcem u Golobrdcima. Popularni “Štefo” rođen je 16. 09. 1967., a za Parasan je registiran 25. 08. 1981. 

Jozo Zovko je i hrvatski branitelj, dragovoljac Domovinskog rata, u požeškom Zvečevu radio je 41 godinu, a od mladih dana bavio se i sviranjem, odnosno od svoje petnaeste godine. I nakon odluke o odlasku u trenersku mirovinu sigurno će Joka ostati blizu svog kluba čije utakmice i dalje neće propuštati. 

Klub iz Golobrdaca će u nastavku sezone 1. ŽNL voditi mladi trener Marko Petrović. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *