“Kad si gradski vijećnik, parkiraš gdje ti se prohtije”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


To da je pitanje parkirališnih mjesta u Požegi problem, nije zaista nikakva novost. U bilo koje doba dana problem je pronaći parking, kako na Trgu Svetog Trojstva, tako i na obližnjim parkirališnim mjestima. No sudeći prema fotografijama koje nam je danas poslao ogorčeni sugrađanin, nije svima problem pronaći parkirno mjesto i to “iz prve”.

“Danas sam deset puta okružio Trg Svetog Trojstva u nadi da će netko izići pa da ću pronaći parkirno mjesto. Dok smo se ja i drugi ljudi vozali i tražili, eto ti pametnog Penave koji je iz prve našao “mjesto” i parkirao tik uz cestu na mjesto koje je zabranjeno i nije predviđeno za parkiranje. Kad si Glavićev gradski vijećnik, parkiraš gdje hoćeš i očito ti ne može nitko ništa, dok mi jadnici šutimo i trpimo” – govori nam sugovornik koji je vidno živčan, a konstatirali bi s razlogom!

Automobil je u vlasništvu tvrtke ili osobno od Miroslava Penave, čuvenog požeškog poduzetnika, gradskog vijećnika i člana Nadzornog odbora tvrtke Komunalac Požega d.o.o.
Zašto i drugi požeški poduzetnici ne uzimaju “malim ljudima” plaćena mjesta (Gradski vijećnik 750kn neto mjesečno, Nadzorni odbor Komunalca 1500kn neto mjesečno), odgovor je vrlo vjerojatno jasan, ide im dobro privatan “biznis” i nemaju potrebe za takvim, gotovo pa očajnim potezima, no o tome drugom prilikom.

Smatramo da je ogorčeni sugrađanin u pravu. Dok svi mi “vodimo borbe” svakodnevno s pronalaskom parkirnog mjesta, pojavi se jedan ovakav “mudar” čovjek i parkira na zabranjeno mjesto. Ovo je jedan od nekolicine članaka koje pišemo upravo u svezi parkiranja na Trgu Svetog Trojstva. Pitamo se što točno rade Prometni redari koji su zaposlenici Gradske uprave?

Kakvu poruku šalje građanima gradski vijećnik i član Nadzornog odbora tvrtke Komunalac Požega d.o.o.?
Šalje im poruku da pojedinci “vrijede” više od svih ostalih i da im ne može nitko ništa.
Pozivamo nadležne da istraže slučaj i promptno reagiraju jer kako neslužbeno doznajemo, ovo nije prvi put da dotični vozač Mercedesa, radi ovakve ili slične prekršaje. Također neslužbeno doznajemo da je vozilo marke Mercedes “podignuto” na leasing u Splitu.
Umjesto da kao gradski vijećnik Grada Požege bude primjer drugima, ovaj član Domovinskog pokreta pokazuje građanima da njegova potpora Gradskom vijeću ima svoju težinu i da “mu se može”.
Znači li DP na registarskim oznakama Domovinski pokret, nije nam poznato, no jedno je jasno a to je da gospodina Penavu može biti sramota.
U nastavku pogledajte je li Penava u prekršaju ili su samo drugi sugrađani glupi i nesnalažljivi?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *