Kadet Šahovskog kluba Požega Jakov Matoković osvojio 1. mjesto na jakom turniru u Osijeku

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

VALPOVO –  U hotelu „Villa Valpovo“ u Valpovu je od 21. do 23. travnja održano 24. šahovsko natjecanje mladih Osječko-baranjske županije, na kojemu je sudjelovalo ukupno 89 igrača. Natjecalo se po dobnim skupinama u tri turnira po 9 kola, s tempom igre 30 minuta po igraču, s dodatnih 30 sekundi po potezu – prenosi Požeški športski savez.

Na otvorenom turniru kadeta u dobnoj skupini do 15 godina sudjelovao je 41 natjecatelj iz šahovskih klubova iz Osijeka, Valpova, Našica, Požege, Strizivojne, Velimirovca, Đakova i Đurđenovca. 

Nakon odigranih devet kola, prvo mjesto u jakoj konkurenciji zauzeo je mladi trećekategornik Jakov Matoković iz Šahovskog kluba Požega s osvojenih 7 bodova, koliko je imao i drugoplasirani Dominik Brleković (ŠK Damin gambit  Osijek), ali sa slabijim dodatnim kriterijem koji se gleda u slučaju istog broja bodova.

Velik je to uspjeh talentiranog mladog požeškog šahista, njegovog trenera Zorana Briške kao i cijelog Šahovskog kluba Požega. Jakov je na ovom jakom turniru postigao šest pobjeda, dva puta je remizirao, a samo jedanput je poražen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)