Kako je Adventu u Požegi “otklizalo” gotovo 30 tisuća eura?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Advent u Požegi završio je kako je završio, bez puno gradskih priča i komentiranja. Izuzev nekoliko zanimljivih koncerata, nije se imalo što komentirati osim glavne nelogičnosti a to je razdvajanje klizališta od Adventskih kućica. Teško je tvrditi sa sigurnošću je li ovo jedinstven koncept koji je očigledno mogla i znala osmisliti samo Turistička zajednica Grada Požege na čelu s direktoricom Mirnom Šimunović Svobodom.
Podsjetimo, klizalište s naglaskom na nikad veće i nikad skuplje, bilo je postavljeno na igralište u krugu Osnovne škole Antuna Kanižlića, dok su pak Adventske kućice bile smještene u pješačkoj zoni, odmah pored zgrade Općinskog suda u Požegi. Iako je svugdje normalno da su kućice smještene odmah pored klizališta i dok djeca kližu, roditelji mogu pronaći okrjepu u vidu hrane ili pića u istim kućicama koje u Požegi naravno nisu bile na mjestu na kome su trebale biti. Na taj način, zasigurno je smanjena zarada kućicama, ali i samom klizalištu.
Kako neslužbeno doznajemo, nitko od onih koji su iznajmili kućice (ugostitelji i obrtnici) ne može se pohvaliti s nekom zaradom, baš naprotiv, a da su vremena i novca utrošili u to, zasigurno je da jesu.
Kako službeno možemo reći, klizalište za koje je slavodobitno naglašeno da je nikad veće, a samim time i nikad skuplje, koštalo je porezno obveznike nevjerojatnih 246.250,00 kuna (s PDV-om). Dakle govorimo o trošku od 32.682.99 eura. Stvar postaje bolja kad se vidi koliko je zarađeno od iznajmljivanja klizaljki. Tu dolazimo do cifre od 30.480,00 kn što je 4045,39 eura.
Je li opravdano potrošeno 215.770,00 kuna odnosno 28.637,06 eura s kojima se u gradu Požegi moglo štošta napraviti, primarno “pokrpati rupe” na prometnicama kojih zasigurno ne nedostaje, a možda i asfaltirati neku malu ulicu.
Na žalost gotovo 30 tisuća eura bačeno je u “vjetar”. Prijašnjih godina imali smo manje klizalište i na njemu zarade nisu bile nikakve. Dolaskom na čelnu poziciju Turističke zajednice Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda smatra da će veće klizalište privući više ljudi, kao i “originalna” pozicija za klizalište što se ispostavilo u konačnici kao totalni fijasko.
Svojevremeno smo u jednom od svojih članaka pisali kako je to Grad Pleternica na opće zadovoljstvo svojih građanki i građana riješio problem klizališta, tako da danas o nikome ne ovise, nikome ništa ne plaćaju jer imaju svoje vlastito klizalište. Kako direktorica Turističke zajednice Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda nije izvukla pouku iz susjednog grada, za nadati se ostaje da će se netko iz Grada Požege povesti dobrim primjerom i dobrim rješenjem za nabavkom vlastitog klizališta, a sve na dobrobit Požežanki i Požežana. Je li ovo posljednji Advent u kojem je bačen novac poreznih obveznika u “prazno” ostaje nam za vidjeti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *