Kako je gradonačelnik Glavić u protekle 4 godine iz gradske blagajne “zaradio” gotovo 50 000 eura?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Gradonačelnik Grada Požege, predstavlja se kao veliki borac za pravdu, ljude, poštenje, a je li to uistinu tako?

Pa ne bih rekao.

U prethodnom mandatu za vrijeme gradonačelnika Puljašića, prof.dr.sc. Željko Glavić, bio je ravnatelj OŽB Požega, te predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege.

Mjesečnu naknadu kao predsjednik Gradskog vijeća, doktor Glavić je četiri godine imao 7166kn bruto, što neto iznosi cca 5300kn.

Zamjenici predsjednika Gradskog vijeća su imali mjesečnu naknadu u iznosu od 6035kn bruto, odnosno cca 4600kn mjesečno neto.

Sada kada gradonačelnik Glavić više nije na tome mjestu, odlučio je da je ta naknada očito previsoka i Gradsko vijeće Grada Požege je istu znatno smanjilo.
Tako sadašnji predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege, gospodin Matej Begić ima godišnju naknadu od 15.600kn neto, što mjesečno iznosi 1300kn.

Zamjenici predsjednika Gradskog vijeća Grada Požege imaju pravno na godišnju naknadu u neto iznosu od 13.200kn što je mjesečno 1100kn – stoji u Službenim novinama Grada Požege.

Ako uzmemo kalkulator i pomnožimo 7166kn bruto s 12 mjeseci u godini, dolazimo 85 992kn bruto “džeparca” s obzirom na to da je ogromnu plaću primao kao ravnatelj požeške bolnice.

Uzmemo li u obzir mandat od 4 godine, dolazimo do nevjerojatnog iznosa od 343 968kn bruto.


Je li to moralna vertikala kojoj su građanke i građani Požege dali povjerenje na prethodnim izborima prije nešto više od 4 mjeseca?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *