‘Kakva tragedija! Tek smo pokopali Jakova (21), a sada se spremamo za novi pogreb‘

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Još se nisu oporavili od šokantne smrti 21-godišnjeg hrvatskog vojnika Jakova Bočkaja, a u Jakšiću, mjestu nedaleko od Požege, slaže se tuga na tugu. Stravična pogibija Kreše (41) i Anite (39) Vidović, supružnika i roditelja troje maloljetne djece, ostavila je bez teksta mještane Jakšića, ali i okolnih mjesta Požeštine – prenosi Jutarnji list.

Bračni drugovi život su izgubili u nedjelju poslijepodne u Novim Mihaljevcima nakon što su motociklom kojim je upravljao Krešo, a Anita bila suvozačica, prešli na drugu stranu kolnika i udarili u automobil koji je naišao iz suprotnog smjera.

  • Bože, kakva se to tragedija nadvila nad nas! Prošli smo tjedan pokopali Jakova, a sada se već spremamo za novi pogreb. Teško je naći prave riječi kojima bi se izrazila ova tuga. Jakov je bio na početku svog života, a Krešo i Anita bili su dragi ljudi i pravi prijatelji, brižni roditelji… – rekao nam je jedan mještanin Eminovaca, mjesta pokraj Jakšića u kojem je živio tragično preminuli Jakov Bočkaj, ali i mjesta kojega s Jakšićem vežu brojne veze, prijateljstva, rodbinski i obiteljski odnosi, tako da je tuga zavladala u oba sela.

U Jakšiću praktički još nisu ni spustili zastave s pola koplja, a sada će žalovati i sljedećih nekoliko dana.

‘Krešo nikada nije divljao‘

  • Proglasio sam utorak danom žalosti. Nikada nam se ovakvo što nije dogodilo. Tuga je prevelika, bez riječi sam, jednostavno ne mogu govoriti – u kratkom nam je razgovoru rekao Ivica Kovačević, načelnik Općine Jakšić, kojega je dopala nezahvalna uloga da u sedam dana mora dva puta proglasiti dan žalosti na području općine koja živi neke od svojih najtužnijih dana.

Šok i nevjerica su i u obitelji tragično preminulih Kreše i Anite. Još od nedjelje poslijepodne kad se doznalo za tragediju, njihova obiteljska kuća mjesto je susreta, suza i boli zbog njihovih prerano okončanih života.

  • Krešo nikada nije divljao na motoru. Bio je veliki zaljubljenik u motore, ali uvijek pažljiv kao vozač. Što se dogodilo, možemo samo nagađati, ali to nam neće pomoći ni ublažiti veliku tugu – rekao je član obitelji koja se priprema za pogreb koji će biti u utorak.

Brinu pri tome i da Krešina i Anitina djeca, sin i dvije kćeri, dobiju svu potrebnu skrb, ljubav i suosjećanje koje im je nužno i koje će im tek trebati u vremenima ispred njih.

Rado viđeni
Prijatelji i obitelj za njih će reći da su bili vrlo društveni, sa širokim krugom prijatelja i poznanika, uvijek rado viđeni u društvu, na motosusretima…

  • Koristili su svaki trenutak slobodnog vremena da sjednu na motor pa su tako i nedjelju odlučili provozati se do Velike. Nitko nije ni slutio da je to zadnji put – rekao je jedan njihov prijatelj. Krešo je bio zaposlen u jednoj građevinskoj tvrtki, a Anita je vodila svoj frizerski salon u Jakšiću.

Od njih su se oprostili i prijatelji iz Moto kluba Tsunami iz Požege. Iako nisu bili formalno članovi kluba, oboje su bili njihovi rado viđeni prijatelji.

Posljednji ispraćaj Kreše i Anite održan će se danas 25.4.2023. na mjesnom groblju u Jakšiću u 17:00 sati.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *