‘Kakva tragedija! Tek smo pokopali Jakova (21), a sada se spremamo za novi pogreb‘

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Još se nisu oporavili od šokantne smrti 21-godišnjeg hrvatskog vojnika Jakova Bočkaja, a u Jakšiću, mjestu nedaleko od Požege, slaže se tuga na tugu. Stravična pogibija Kreše (41) i Anite (39) Vidović, supružnika i roditelja troje maloljetne djece, ostavila je bez teksta mještane Jakšića, ali i okolnih mjesta Požeštine – prenosi Jutarnji list.

Bračni drugovi život su izgubili u nedjelju poslijepodne u Novim Mihaljevcima nakon što su motociklom kojim je upravljao Krešo, a Anita bila suvozačica, prešli na drugu stranu kolnika i udarili u automobil koji je naišao iz suprotnog smjera.

  • Bože, kakva se to tragedija nadvila nad nas! Prošli smo tjedan pokopali Jakova, a sada se već spremamo za novi pogreb. Teško je naći prave riječi kojima bi se izrazila ova tuga. Jakov je bio na početku svog života, a Krešo i Anita bili su dragi ljudi i pravi prijatelji, brižni roditelji… – rekao nam je jedan mještanin Eminovaca, mjesta pokraj Jakšića u kojem je živio tragično preminuli Jakov Bočkaj, ali i mjesta kojega s Jakšićem vežu brojne veze, prijateljstva, rodbinski i obiteljski odnosi, tako da je tuga zavladala u oba sela.

U Jakšiću praktički još nisu ni spustili zastave s pola koplja, a sada će žalovati i sljedećih nekoliko dana.

‘Krešo nikada nije divljao‘

  • Proglasio sam utorak danom žalosti. Nikada nam se ovakvo što nije dogodilo. Tuga je prevelika, bez riječi sam, jednostavno ne mogu govoriti – u kratkom nam je razgovoru rekao Ivica Kovačević, načelnik Općine Jakšić, kojega je dopala nezahvalna uloga da u sedam dana mora dva puta proglasiti dan žalosti na području općine koja živi neke od svojih najtužnijih dana.

Šok i nevjerica su i u obitelji tragično preminulih Kreše i Anite. Još od nedjelje poslijepodne kad se doznalo za tragediju, njihova obiteljska kuća mjesto je susreta, suza i boli zbog njihovih prerano okončanih života.

  • Krešo nikada nije divljao na motoru. Bio je veliki zaljubljenik u motore, ali uvijek pažljiv kao vozač. Što se dogodilo, možemo samo nagađati, ali to nam neće pomoći ni ublažiti veliku tugu – rekao je član obitelji koja se priprema za pogreb koji će biti u utorak.

Brinu pri tome i da Krešina i Anitina djeca, sin i dvije kćeri, dobiju svu potrebnu skrb, ljubav i suosjećanje koje im je nužno i koje će im tek trebati u vremenima ispred njih.

Rado viđeni
Prijatelji i obitelj za njih će reći da su bili vrlo društveni, sa širokim krugom prijatelja i poznanika, uvijek rado viđeni u društvu, na motosusretima…

  • Koristili su svaki trenutak slobodnog vremena da sjednu na motor pa su tako i nedjelju odlučili provozati se do Velike. Nitko nije ni slutio da je to zadnji put – rekao je jedan njihov prijatelj. Krešo je bio zaposlen u jednoj građevinskoj tvrtki, a Anita je vodila svoj frizerski salon u Jakšiću.

Od njih su se oprostili i prijatelji iz Moto kluba Tsunami iz Požege. Iako nisu bili formalno članovi kluba, oboje su bili njihovi rado viđeni prijatelji.

Posljednji ispraćaj Kreše i Anite održan će se danas 25.4.2023. na mjesnom groblju u Jakšiću u 17:00 sati.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)