Kaptol dobiva novi teniski teren sufinanciran Programom podrške brdsko-planinskim područjima 2023.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U okviru Programa podrške brdsko-planinskim područjima za 2023. godinu odobreno je sufinanciranje 39 projekata u cilju poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, otklanjanja posljedica nastalih usred vremenskih nepogoda i doprinosa održivom razvoju brdsko-planinskih područja. Među odobrenim projektima je i onaj Požeško-slavonske županije za izgradnju novog sportskog terena u Kaptolu za kojega je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo sufinanciranje u iznosu od 69.000,00 eura – prenosi Požeško-slavonska županija.

– Novi teniski teren u Kaptolu bit će namijenjen vrtićkoj i osnovnoškolskoj djeci, ali i svim rekreativcima pružajući kvalitetan sportski sadržaj na korištenje. Odobrenim sufinanciranjem kroz Program podrške brdsko-planinskim područjima pokrit će se 40% troška ukupne investicije, dok smo za preostala sredstva već aplicirali na druge natječaje i trenutno čekamo ocjenjivanje i objavu rezultata – rekla je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.  

Osim Požeško-slavonske županije, sredstva za svoje projekte osigurale su i Općine Kaptol, Velika, Brestovac te Grad Pakrac. Općina Kaptol istim je Programom ostvarila sredstva za izgradnju prometne i komunalne infrastrukture gospodarske zone „Novi Bešinci“ faza II., Općini Velikoj osigurano je sufinanciranje sanacije odvojka ceste u naselju Radovanci, Općina Brestovac sredstva je ostvarila za izgradnju pješačke staze u naselju Boričevci dok će Grad Pakrac dobivena namjenska sredstva utrošiti u sanaciju Ulice Ivana Gorana Kovačića.

Foto: Ilustrativna fotografija/Unsplash

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)