Kaptolčanin Ivan Jelušić gostovao kod Šprajca: “Ako neće pametniji, hoće luđi”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Orqa, osječki startup koji proizvodi najbolje naočale za upravljanje bespilotnim letjelicama na svijetu trenutno vrijedi više od 100 milijuna kuna, a praktički su tek zakoračili na svoje poslovno putovanje. I mada se izreka „mladost – ludost“ često koristi u negativnom tonu, kad je njihov slučaj u pitanju ludost je bila pozitivna.

O svjetskom uspjehu Ivan Jelušić, jedan od trojice osnivača te tvrtke, pričao je sa Zoranom Šprajcom u novom Uplift razgovoru gdje je između ostalog otkrio i da je njegov polovni moto: „Ako neće pametniji, hoće luđi“.

Orqa ima 60 zaposlenih, a prosjek godina im je 26 – dovoljno za ozbiljna razmišljanja, ali i dječačku razigranost. Jelušić je sa Šprajcom podijelio da su zapravo jedina nekineska firma koja se bavi takvom vrstom proizvoda te da je riječ o industriji koja tek treba naći masovnu publiku, ali dobre reference koje imaju u vojnom sektoru daju im za pravo misliti da su na dobrom putu.

Otkrio je i kako rade kao poduzetnici.

„Kad možemo preskočiti stepenicu, preskočit ćemo je. Da dotaknemo svaku stepenicu na tom poslovnom putu, vjerojatno se ne bismo zvali startup. Vjerujemo da smo u startup „moodu“ i zato kad god možemo naći prečicu, to ćemo napraviti. Tu treba ukalkulirati da ćeš možda pasti, ali kad si mlad, kost brzo zaraste“ kaže Jelušić.

Njegov razgovor sa Zoranom Šprajcom možete pogledati na našem You Tube kanalu, gdje se nastali i ostali Uplift razgovori popularnog TV voditelja s brojnim stručnjacima iz svijeta poduzetništva i gospodarstva.”

Izvor: uplift.hr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika