Kaptolčanka Amanda Bobonja studentska prodekanica Filozofskog fakulteta u Osijeku

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Student savjetnik (počasni studentski prodekan) predstavnik je studenata iz redova studenata Filozofskog fakulteta Osijek kojeg imenuje dekan. U Akademskoj godini 2022. / 2023. na tu počasnu dužnost izabrana je Kaptolčanka Amanda Bobonja.
Povodom obilježavanja Dana Filozofskog fakulteta u Osijeku, pohvaljeni su studenti za sudjelovanje u brojnim izvannastavnim aktivnostima, a pohvale su dodijeljene Eni Maurus, Vlatki Fapali i Amandi Bobonji.

Danas je Filozofski fakultet objavio i mini intervju Amande, te ga prenosimo u cijelosti:

1. Kojim se izvannastavnim aktivnostima baviš?

Uključena sam u aktivnosti koje su većinom organizirane od strane Filozofskog fakulteta u Osijeku. Pod njima podrazumijevam: članstvo u studentskim udrugama i sportskim timovima, članstvo u uredništvima studentskih časopisa, izlaganje na raznim nacionalnim i internacionalnim konferencijama, obnašanje određenih funkcija na Fakultetu (studentska pravobraniteljica i studentska prodekanica) organiziranje raznih događaja na razini Fakulteta, predstavljanje Fakulteta na raznim smotrama i slično.

2. Uspijevaš li uskladiti svoje aktivnosti uz studentske obveze?

U pravilu uspijevam. Neke aktivnosti mi oduzimaju više slobodnog vremena, neke manje, ali mi ne ograničavaju ispunjavanje studentskih obveza.

3. Jesi li uključena u rad neke od studentskih udruga na fakultetu? Ako da, kako potaknuti studente na uključivanje?

Uključena sam u rad ISHA-e (Udruga studenata Povijesti) i USPOS-a (Udruga studenata Pedagogije). Smatram da je bitno promovirati studentske udruge među studentima prvih godina te im predstaviti rad udruge i mogućnosti koje udruge pružaju. Također, bitno je studente s mlađih godina uključiti u što je više sadržaja moguće kako bi im pružili poticaj za uključivanje i aktivnost unutar udruge.

4. Možeš li nam ukratko predstaviti svoj rad i dužnosti kao studentica savjetnica odnosno počasna studentica prodekanica?

Studentska prodekanica u kontaktu sa studentima predlaže Upravi različite aktivnosti s ciljem bolje organizacije obrazovnog procesa i ostalih studentskih aktivnosti. Studentska prodekanica predstavlja svojevrsnu vezu između studenata i Uprave Fakulteta, a jedna od zadaća joj je da potiče rad studentskih udruga. Također, studentska prodekanica potiče suradnju između Alumni kluba Fakulteta i Fakulteta. Kao Studentska prodekanica u tekućoj sam akademskoj godini kao predstavnik Fakulteta sudjelovala sam na 23. susretu maturanata i studenata u Požegi, na predstavljanju visokih učilišta i sveučilišta u sklopu aktivnosti „Kamo na studij?” u Ugostiteljsko-turističkoj školi u Osijeku, na 26. Smotri Sveučilišta na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti te sam u sklopu Tjedna znanosti kao jedna od predstavnica studenata maturantima Srednje škole Isidora Kršnjavija iz Našica predstavila Fakultet. Također, kroz cijelu godinu u kontaktu sam s Upravom čije obavijesti prenosim studentima, a studentske probleme, nedoumice i prijedloge prenosim Upravi Fakulteta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *