Kempfova škola ima državnog prvaka te se iz Poreča vraćaju s 4 medalje

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


I ove godine učenici OŠ Julija Kempfa nastupili su na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava učenika s intelektualnim teškoćama, koje se održalo u Poreču od 6. do 8. ožujka 2023. Sveukupno je sudjelovalo 450 natjecatelja iz 58 škola i centara za odgoj i obrazovanje.

Našu školu predstavljalo je 8 učenika: Josip Pujić, Marko Fila, Patrik Tutić, Drago Matišić, Marija Vukoja, Marija Bešlić, Sara Turkalj i Samanta Prispilović. Nastupili su u kategoriji atletskih natjecanja i štafete. 

Već prvoga dana natjecanja naši odlični atletičari osvajaju prve državne medalje.

Josip Pujić osvaja izvrsno 1. mjesto u RH na utrci od 400m te 3. mjesto u skoku u dalj. Učenik Marko Fila na utrci od 400m također je bio izuzetno uspješan te je osvojio 3. mjesto.

Svi naši natjecatelji dali su  zadnji atom snage kako bi u što boljem svjetlu predstavili svoj grad i školu. Drugog dana natjecanja učenici Josip Pujić, Marko Fila i Marija Vukoja nastupili su u štafetnoj igri i osvajaju odlično 3.mjesto.

Vedrih i nasmijanih lica, radosnog srca i ispunjeni velikom srećom odlazimo iz grada Poreča okićeni medaljama oko vrata. S velikim ponosom dolazimo u našu školu i grad puni velikih doživljaja što smo doživjeli u ova tri dana.

S velikim nestrpljenjem čekamo sljedeću godinu i sljedeće državno prvenstvo.

Voditelji i mentori: Aleksandra Salontai Pavković, edu.reh., Dario Pisker, prof. i Alen Ivanović, prof.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)