Kickboxing klub Borac Požega osvojio Svjetski kup u Austriji!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Protekli vikend u Innsbrucku u Austriji održan je Svjetski kup Austrian Classics 2023., inače najelitniji klupski kickboxing turnir na Svijetu, također i najjači Svjetski kup!

Naša zvijezda, Glieb Starovoitov osvojio je zlato, te se okitio pojasom Svjetskog kupa nanizavši 3 pobjede u 3 borbe, dok je u finalu slavio prekidom u jetru u zadnjoj rundi! Tako u prvoj borbi dominira nad suparnikom iz Italije, a u polufinalu pobjeđuje sunarodnjaka iz Ukrajine koji je 16. rangiran na svjetskoj rang ljestvici. S druge strane u ždrijebu su se u polufinalu borili 3. i 4. rangirani borci Svijeta, međutim Glieb bez muke u finalu pobjeđuje drugog (4. rangiranog) finalista, prekidom u 2. rundi! Glieb je iskusno pogodio 2 middle kick-a u jetru, što je rezultiralo pobjedom te osvajanjem zlata i pojasa za našeg Gleba! Glieb je u naš klub došao kao izbjeglica iz Ukrajine, i odmah se vidjelo o kakvom je talentu riječ, te su treneri odlučili posvetiti mu se maksimalno i pružiti podršku u svakom smislu, što je rezultiralo ovako znakovitom titulom i rezultatima. Govoreći o ovoj sezoni, Gliebu je ovo 3. osvojeni turnir pod našim bojama, dakako Svjetski kup je najznakovitiji i najvrijedniji do sada!

Drugi nastupa Ivano Đevlan, koji je imao veliku gužvu u kategoriji i 4 borbe potrebne do zlata. Prvu borbu imao je protiv inače 23. rangiranog Slovenca kojega je odličnom borbom i apsolutnom bodovnom dominacijom doveo do prekida u 2. rundi. Međutim, zbog akutnih zdravstvenih poteškoća koje su ga nažalost pratile cijeli dan, borac nam se do iduće borbe iscrpio, te tijesnom borbom ipak biva poražen. Uzmemo li u obzir da je Ivano u klubu tek 6 mjeseci a pobjeđuje momke u top 30 na Svjetskom kupu, riječ je o ogromnom napretku i za svaku je pohvalu!

Iz perspektive kluba, ovo je prvi inozemni turnir kluba, također i prvo zlatno odličje Svjetskog ranga, te prvi osvojeni pojas u klubu! Sa ostvarene 4 pobjede (2 prekida) i 1 porazom protiv rangiranih boraca pokazali smo da radimo kvalitetno te da se naši borci uspješno nose te dominiraju nad najelitnijim borcima Svijeta. Sa samo dvoje boraca našli smo se u boljih 50% klubova koji su nastupili na turniru, te smo se kao pojedinačni klub na rezultatskoj ljestvici našli ispred WAKO Turske, Izraela, Iraka te brojnih drugih klubova i selekcija. Iz Hrvatske nastupilo je 12 klubova, te smo ukupno kao nacija zauzeli 10. mjesto! Treneri natjecateljskog tima Josip i Matej pokazali su da znaju što rade, no svi treneri i članovi kluba, kao i naši sponzori, savezi, volonteri i svi drugi dobri ljudi zaslužni su za ovo zlato, te cijela Požega može i treba biti izuzetno ponosna!

Klub nastavlja sa standardnim aktivnostima, počinje novi ciklus škole kickboxing-a, gdje su pozvani svi, a posebno mladi! Škola kickboxing-a nam je ujedno i baza za selekciju budućih natjecatelja. Pred natjecateljima su još mnoga natjecanja do ljeta, te nastavljamo udarnim tempom!

Svi zainteresirani mogu nas kontaktirati preko facebook-a, instagram-a, email-a, mobitela ili jednostavno neka dođu na jedan od treninga, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 20:30h, u dvorani SD Tomislav Pirc, 1. kat.

Predsjednik KBK Borac Požega
Matej Babić, mag.cin.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *