Kickboxing klub Borac Požega se vraća kući sa dvoje viceprvaka Hrvatske i broncom!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Dana 11.6. natjecatelji KBK Borac Požega nastupili su na zadnjem prvenstvu Hrvatske ove sezone u Lovreću (Splitsko-Dalmatinska). Boje kluba i grada branili su Luka Barić, Mihael Martinaš, Vjeko Sesar, Tea Šolić i Matej Babić, pod vodstvom trenera Mateja Babića.
Juniori su se natjecali u disciplini low kick (LK), inače najprestižnijoj ringovnoj disciplini, dok su seniori nastupili u disciplini light contact (LC). Vrlo diskutabilnim odlukama sudaca bez medalja su nažalost ostali Luka i Mihael, gdje je Luka potpuno dominirao sve tri runde da bi suci u zadnjih nekoliko sekundi promijenili bodovni ishod, dok Mihaelu nisu dali da nastavi borbu radi povrede potkoljenice. Vjeko Sesar je u finalu osvojio srebro, te tako postao dvostruki viceprvak Hrvatske u kickboxing-u (K-1 i low kick). U light contactu smo dobili viceprvakinju Hrvatske, Teu Šolić, kojoj je ovo treće odličje s državnog prvenstva u ovoj sezoni, u tri različite discipline (PF, K-1, LC)! Trener (i natjecatelj) Matej Babić zadovoljio 3. mjestom u Hrvatskoj gdje je poslje prolaska u prvom kolu nakon iscrpljujuće borbe u četvrt-finalu poražen od reprezentativca i viceprvaka Europe.

Tako KBK Borac završava svoju prvu natjecateljsku sezonu sa sedam državnih odličja te dvoje viceprvaka Hrvatske!
Ovakav rezultat je na ponos trenerima, Sportskom savezu, Gradu Požegi i svim sugrađanima, pogotovo uzevši u obzir stagnaciju borilačkog sporta uzrokovanu COVID krizom.
Ovim putem pozdravljamo naše sponzore koji su nam uvelike pomogli s troškovima putovanja, u prvom redu Platinum disco&caffe bar, te Plišo transport.

Preko ljeta nastavljamo s treninzima u maloj dvorani SD Tomislav Pirc, gdje pozivamo sve mlade da se priključe ovoj lijepoj sportskoj priči i što prije postanu uspješni sportaši, državni prvaci ali i daleko više!
Tekst i foto: Predsjednik KBK Borac Požega Matej Babić, mag.cinShare on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *