Književni natječaj za najbolji putopis na hrvatskom jeziku u 2024. godini „Matko Peić“

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


spomen najvažnijem hrvatskom putopiscu 20. stoljeća Matku Peiću, s ciljem poticanja književnog stvaralaštva te popularizacije putopisa kao književne forme, Gradska knjižnica Požega uz potporu Grada Požege raspisuje Književni natječaj za najbolji putopis na hrvatskom jeziku u 2024. godini „Matko Peić“. Pokretanjem natječaja za jedan od najstarijih književnih žanrova Požega kao rodni grad Matka Peića istaknut će značaj tog velikog hrvatskog književnika.

Pravo sudjelovanja u natječaju imaju svi punoljetni autori i autorice iz Republike Hrvatske te inozemstva koji pišu hrvatskim jezikom. Svaki se autor na natječaj prijavljuje samo jednim radom pisanim u formi putopisa, a po završetku natječaja stručno će Prosudbeno povjerenstvo vrednovati putopisne tekstove. Autor najboljeg ocijenjenog putopisnog teksta osvaja novčanu nagradu od 1500 eura i brončanu skulpturu Matko Peić, kiparsko djelo Krune Bošnjaka.

Natječaj traje od 1. svibnja do 1. listopada 2024. godine, a sve informacije o prijavi i uvjetima sudjelovanja u natječaju možeš pronaći ovdje.

Prijavi sesudjeluj i osvoji vrijednu nagradu. Čekamo tvoj putopis!

Izvor: Gradska Knjižnica Požega

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)