Koji je HDZ-ov gradonačelnik do sada bio najrastrošniji?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Odlučili smo provjeriti koji je od posljednja tri gradonačelnika Grada Požege, iz redova Hrvatske demokratske zajednice bio najrastrošniji. Tako smo od institucije Grada Požege zatražili odgovore na pitanja za razne troškove, od troškova goriva službenim automobilom do plaćenih smještaja i dnevnica.

Pa krenimo redom.
2013. godine na čelo Požege dolazi Vedran Neferović koji je do tada bio ravnatelj Tehničke škole u Požegi. Činjenično gledano, za mandata je napravio dosta u Požegi. Pojedinci ga znaju prozivati da je zadužio Grad kreditom od 35 mil. kuna za vrtić, bazene, Trg sv. Terezije i pješačku zonu. Navedeni kredit prihvaćen je s 11 glasova ZA te šest protiv od koji je pet SDP-ovih te jedan vijećnice Tamare Puač.
Obnavljale su se i radile ulice i prometnice u Požegi, kao što je uređen i rekreacijski centar koji od tada ne zjapi prazan nego ga koriste sugrađanke i sugrađani svih uzrasta.
Trošak za gorivo za korištenje službenog automobila u mandatu Vedrana Neferovića plaćen je za prijeđenih 97.278 km, dok je za smještaj, dnevnice i putne troškove isplaćen iznos od 3.479,84 eura ili 26.218,87 kuna.

2017. godine umjesto Neferovića na mjesto gradonačelnika Grada Požege, a s mjesta ravnatelja Doma zdravlja Požeško-slavonske županije dolazi Darko Puljašić koji posljednjih dana puni stupce nacionalnih medija.
Da se za Puljašićevog mandata puno radilo, ne bi se složila većina sugrađanki i sugrađana. Između ostalog dovoljno o tome govori i to da je aktualno vodstvo Grada zatrpano obnavljanjem prvotno prometnica koje su propale, uništene i dotrajale. Da su se u mandatu Puljašića bolje održavale, ne bi sigurno sada bile za kompletnu adaptaciju. U svom mandatu jedva je uspjevao završiti Neferovićeve projekte.
Trošak za gorivo za korištenje službenog automobila u mandatu Darka Puljašića, plaćen je za prijeđenih 107.420 km, za smještaj, dnevnice i putne troškove isplaćen je iznos od 4.700,96 eura ili 35.419,38 kuna.

2021. godine funkciju gradonačelnika Grada Požege, a nakon 30 godina uspješnog vođenja Opće županijske bolnice Požega preuzima dr.sc. Željko Glavić. Gradonačelnika Glavića zatekao je zaista težak posao, budući da se ponovno ponavljajući famozne prometnice raspadaju i uništavaju vozila Požežanki i Požežana i umjesto da se fokusira na napredak, mora ispravljati “krive Drine”. Unatoč tome, Grad Požega priprema velike projekte i ulaganja, primarno kroz ITU mehanizam kroz koji će Požega napokon dočekati i uređenje središnjeg gradskog trga, Trga Svetog Trojstva, kao i nove osnovne škole i dječjeg vrtića budući da u postojećima kronično nedostaje mjesta za naše najmlađe sugrađanke i sugrađane.
Trošak za gorivo za korištenje službenog automobila u pola mandata dr.sc. Željka Glavića, plaćen je za prijeđenih 19.668 km.
Dr.sc. Željku Glaviću za vrijeme polovice njegovog mandata za smještaj, dnevnice i putne troškove nije isplaćena niti jedna kuna odnosno euro.

Dakle nije teško pogoditi tko je pobjednik u negativnom smislu, odnosno tko je bio najrastrošniji.
Kako žitelji Požeštine do nekih informacija ne mogu doći, a zanimaju ih budući da se na političare troše njihovi novci, novci poreznih obveznika, nastavit ćemo im predočavati što su i koliko platili. Na žalost, nisu svi čelnici voljni dostaviti nam podatak o troškovima koje su napravili, i čvrsto se “bore” i pronalaze razno razne izgovore i načine kako nam ne bi odgovorili, ali jedno je jasno, odgovorit će, sigurno. Požeški.hr neće odustati od iznošenja istine Požežankama i Požežanima, ali i svim čitateljima s područja Požeško-slavonske županije.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)