Kolač “Atrakcija”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Biskvit:

✦ 5 bjelanjaka

✦ 5 žlica šećera

✦ 1 vanilin šećer

✦ 60 g mljevenih lješnjaka

✦ 1 prašak za pecivo

Priprema: Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera i vanilin šećera. Silikon­skom špatulom umiješati mljevene lješnjake po­miješane s praškom za pecivo. Rasporediti u kalup dimenzije 28 x 20 cm obložen papirom za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 15 – 20 minuta.

Preljev:

✦ 5 žlica vrele vode

✦ ½ žličice Nescafe instant kave

Priprema: U vreloj vodi razmutiti Nescafe i poprska­ti vruć biskvit. Ostaviti da se ohladi.

Krema:

✦ 5 žumanjaka

✦ 5 žlica šećera

✦ 80 g Milka noisette čokolade

✦ 150 g maslaca

✦ 200 ml vrhnja za šlag

Priprema: Žumanjke i šećer dobro izraditi pjenja­čom i stalno miješajući kuhati na pari oko 10 minu­ta, dok se šećer ne otopi a smesa postane glatka. Dodati čokoladu izlomljenu na kockice, miješati da se otopi pa maknuti s vatre. Malo ohladiti pa u mlaku kremu umiksati maslac sobne temperature. Umutiti vrhnje za šlag i ručno ga sjediniti s kremom. Kremu rasporediti po biskvitu i ostaviti da se ohladi.

Ganache:

✦ 100 ml vrhnja za šlag

✦ 100 g čokolade za kuhanje

Priprema: Vrhnje za šlag i čokoladu izlomljenu na kockice, staviti na najmanju vatru i miješati da se čo­kolada otopi. Malo ohladiti i izliti po kremi.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika