Kolika će biti otkupna cijena kilograma pšenice? Seljaci i potrošači žrtve su pohlepe!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


KOLIKA ĆE BITI OTKUPNA CIJENA KILOGRAMA PŠENICE? – PITANJE UPUĆUJEMO MINISTRICI POLJOPRIVREDE MARIJI VUČKOVIĆ I VLADI RH
SELJACI I POTROŠAČI ŽRTVE SU POHLEPE!
Otkupna cijena pšenice u Hrvatskoj, u jeku žetve, još uvijek se ne zna. I dok seljaci od zore do ponoći skidaju ovogodišnji urod, otkupljivači su im priredili šok informacijom da će se glavna krušarica otkupljivati po cijeni od 2 kune za IV. klasu do 2,2 kune po kilogramu za premium klasu. U prosjeku to znači oko 2,1 kunu po kilogramu, a realno 1,7 kuna!
Kada treba formirati cijene repromaterijala i plavog dizela cijene su poznate, jedino u trenutku kada seljak treba prodati urod cijene su nepoznanica, posebno otkupne cijene kilograma pšenice.

Od polja do stola najveće žrtve su seljaci, poljoprivredni proizvođači i potrošači.
Seljak je 2021. za kilogram pšenice dobio najviše 1,30 kn, 2022. prekupci je prodaju za 2,65 kn, a kilogram bijelog brašna u trgovačkim lancima je od 7 do 11 kuna. Ove godine, 2022. najava je da će otkupna cijena biti u prosjeku 2,10 kn. Dakle, otkupljivači su ponegdje ostvarili zaradu 100%. Kolika je razlika između 1,30 i 7, 9 ili 11 kuna?
Priopćili su iz Demokratskog HSS-a.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *