Komunalac Požega d.o.o., direktori, posude, kamioni..

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Komunalac Požega d.o.o. potpisao je s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projektni prijedlog Nabava Komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpadnog papira, kartona i plastike (Referentni broj Poziva KK.06.3.1.18).

Nabava ovakvog namjenskog komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpadnog papira, kartona i plastike trebala bi doprinijeti unaprjeđenju i proširenju sustava odvojenog prikupljanja otpada na području osam jedinica samouprave ( Požega, Pleternica, Kutjevo, Brestovac, Čaglin, Jakšić, Kaptol, Velika).
Nabavka novog namjenskog vozila preduvjet je za kvalitetno prikupljanje i prijevoz prethodno odvojenog sakupljanja otpada na području navedenih JLS.
Kako bi dodatno unaprijedili odvajanje otpada “na kućnom pragu” jedinice lokalne samouprave su putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nabavile spremnike za otpadni papir, karton i plastiku, a koje su dijeljenje potkraj 2021. godine ili će biti dodijeljene u skoroj budućnosti svim korisnicima na području jedinica lokalne samouprave.
I tako “odgovorni” iz tvrtke Komunalac Požega d.o.o. nastaviše svoju priču “činom podjele spremnika svima će biti dana mogućnost razdvajanja otpada čime će svi korisnici imati jednake mogućnosti u brizi za okoliš, a u konačnici i na mogućnost reguliranja visine svojih računa jer više izdvojenog otpada znači manje otpada u spremniku za miješani komunalni otpad te u konačnici niže račune za komunalnu uslugu.”

Svakako, svi mi, moramo vjerovati u ovu “jeftinu priču” o pojeftinjenju usluge.

No priča ima i nastavak, naravno i u njega moramo vjerovati. Tako je jednog ljetnog dana prošle godine direktor tvrtke Komunalac Požega d.o.o. Domagoj Lovrić sa svojim najbližim suradnicima sazvao tiskovnu konferenciju.
Konferencijom nas je Lovrić htio informirati kako uskoro u jedinice lokalne samouprave stižu posude za prikupljanje plastike (žuta boje).
No, trebala je to biti sporedna vijest (informacija).
Vrhunac tiskovne konferencije bila je najava (informacija) kako uskoro, a najkasnije do kraja godine stiže komunalno vozilo za odvojeno prikupljanje otpadnog papira, kartona i plastike i da se to uistinu obistinilo, trebalo je to biti vrijedno pohvale.

Pojašnjeno je tada da će vozilo biti nabavljeno ugovorom o dodijeli bespovratnih sredstava (Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost).
Ukupna vrijednost Projekta koji uz nabavu vozila obuhvaća i informiranje i vidljivost Projekta te Provedbu horizontalnih načela je 1.633.580,00 kuna.
Ukupni prihvatljivi troškovi projekta su 1.626.580,00 kn pri čemu je iznos bespovratnih sredstava 1.382.593,00 kn, tj. 85% ukupno prihvatljivih troškova.

Referentni broj ugovora o dodijeli bespovratnih sredstava (KK.06.1.18.0054) potpisan je 23. prosinca 2020. godine, dakle u mandatu bivšeg direktora Josipa Viteza.

Razdoblje provedbe Projekta je bilo do 23. studenog 2021. godine. Dakle vrijeme aktualnog direktora Domagoja Lovrića.

Uredno smo dobili posude, račune i obavijest da se “akcija” papir, karton i plastika odgađa do daljnjeg.

O kompetencijama, radnom iskustvu za vođenje jedne ovako važne gradske tvrtke te o tome kako je Lovrić zapravo ustoličen za direktora Komunalca Požega d.o.o. pisat ćemo jednom drugom prilikom.

Poštovane čitateljice i čitatelji, u trenutku pisanja ovog članka neslužbeno doznajemo da je komunalno vozilo za odvojeno prikupljanje odvojenog otpadnog papira, kartona i plastike konačno uz “malo” zakašnjenje u Komunalac Požega pristiglo prije nekoliko sati tako da je za očekivati još jednu tiskovnu konferenciju na kojoj će si direktor Lovrić pripisati zasluge za ovaj (ne)uspjeh.

No bilo kako bilo, poruka zaigranom direktoru Lovriću bila bi po onoj narodnoj: “prvo skoči pa onda reci hop.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika