Komunalac Požega d.o.o. – O kompostani, smeđim spremnicima i odvajanju biootpada

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Od srpnja će Komunalac Požega d.o.o. krenuti s odvozom biootpada i formiranjem prvih kompostnih hrpa u novoizgrađenoj požeškoj kompostani.

Izgradnja kompostane je europski projekt i provodi se po etapama. Ukupna vrijednost projekta je milijun eura. Ukupni prihvatljivi troškovi projekta su gotovo 800 tisuća eura pri čemu je iznos bespovratnih sredstava 398 tisuća eura, odnosno 50% ukupno prihvatljivih troškova.

Grad Požega je sufinancirao opremanje kompostane u iznosu cca 220 tisuća eura iz sredstava prikupljenih naknada za korištenje odlagališta od strane drugih JLS.

Dobili smo uporabnu dozvolu za I. funkcionalnu cjelinu koja je izgrađena u sklopu odlagališta otpada Vinogradine, a u pripremi je postupak dobivanja dozvole za gospodarenje otpadom u kompostani. Tijekom svibnja i lipnja podijelit ćemo 1300 smeđih spremnika za odvajanje biootpada građanima koji su iskazali interes te na Sajmištu kao pilot projekt.

Više o izgradnji kompostane te sakupljanju biootpada „na kućnom pragu“ poslušajte u emisiji „Zelena patrola“  emitiranoj u programu Radija Vallis Aurea u kojoj je gostovao Hrvoje Drabik, voditelj Odsjeka za gospodarenje otpadom, Komunalac Požega d.o.o.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)