Komunalac Požega d.o.o. – O kompostani, smeđim spremnicima i odvajanju biootpada

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Od srpnja će Komunalac Požega d.o.o. krenuti s odvozom biootpada i formiranjem prvih kompostnih hrpa u novoizgrađenoj požeškoj kompostani.

Izgradnja kompostane je europski projekt i provodi se po etapama. Ukupna vrijednost projekta je milijun eura. Ukupni prihvatljivi troškovi projekta su gotovo 800 tisuća eura pri čemu je iznos bespovratnih sredstava 398 tisuća eura, odnosno 50% ukupno prihvatljivih troškova.

Grad Požega je sufinancirao opremanje kompostane u iznosu cca 220 tisuća eura iz sredstava prikupljenih naknada za korištenje odlagališta od strane drugih JLS.

Dobili smo uporabnu dozvolu za I. funkcionalnu cjelinu koja je izgrađena u sklopu odlagališta otpada Vinogradine, a u pripremi je postupak dobivanja dozvole za gospodarenje otpadom u kompostani. Tijekom svibnja i lipnja podijelit ćemo 1300 smeđih spremnika za odvajanje biootpada građanima koji su iskazali interes te na Sajmištu kao pilot projekt.

Više o izgradnji kompostane te sakupljanju biootpada „na kućnom pragu“ poslušajte u emisiji „Zelena patrola“  emitiranoj u programu Radija Vallis Aurea u kojoj je gostovao Hrvoje Drabik, voditelj Odsjeka za gospodarenje otpadom, Komunalac Požega d.o.o.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *