Komunalac Požega: Usklađivanje sa Zakonom o gospodarenju otpadom

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Sukladno čl. 66 novog Zakona o gospodarenju otpadom (NN 84/21), jedinice lokalne samouprave, u kojima Komunalac Požega d.o.o. obavlja javnu uslugu sakupljanja komunalnog otpada (gradovi Požega, Pleternica, Kutjevo i općine Brestovac, Čaglin, Jakšić, Kaptol i Velika), donijele su u travnju 2022. godine nove Odluke o načinu pružanja javne usluge u kojima su utvrđene cijene minimalne javne usluge sakupljanja komunalnog otpada. Na temelju čl. 77. Zakona i navedene Odluke, davatelj usluge Komunalac Požega d.o.o. je izradio Prijedlog Cjenika javne usluge sakupljanja komunalnog otpada za što je bio dužan provesti javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću te dobiti od jedinica lokalne samouprave očitovanja i suglasnosti na predloženi cjenik.

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Prijedlogu Cjenika javne usluge sakupljanja komunalnog otpada provedeno je od 11. travnja do 11. svibnja 2022. godine.
Očitovanja i suglasnosti na predloženi cjenik jedinice lokalne samouprave dostavile do sredine prosinca 2022. godine.Novi Cjenik javne usluge sakupljanja komunalnog otpada bit će u primjeni od 1. siječnja 2023. godine – prenosi požeški Komunalac.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)