Konstituiran je novi saziv Savjeta mladih Požeško-slavonske županije

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U Velikoj županijskoj vijećnici održana je Konstituirajuća sjednica petog saziva Savjeta mladih Požeško-slavonske županije, a ujedno je to i prvi saziv konstituiran prema Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o savjetima mladih – prenosi Požeško-slavonska županija.

Na samom početku članovima je riječi podrške uputila županica Požeško-slavonske županije, Antonija Jozić.

– Kao što znate, na posljednjoj sjednici Županijske skupštine potvrđeni ste za članove Savjeta mladih kojemu i osobno dajem veliku podršku. Vjerujem kako ćete nastaviti koracima koje su započeli prethodnici provodeći aktivnosti financirane iz proračuna Požeško-slavonske županije, a koje su važne mladima. Budite oni koji će donositi promjene, realizirati ideje i mi ćemo kao Požeško-slavonska županija stati uz vas. Izuzetno mi je drago što su ovdje zastupljeni mladi iz svih jedinica lokalne samouprave, vas je jedanaest izabranih i vama se priključuje po jedan član savjeta mladih gradskih organizacija – izjavila je Jozić.

U ovom sazivu zagovaratelji interesa mladih na području Požeško-slavonske županije bit će Petra Grbeš, Marija Elena Nikolić, Leo Pejaković, Josip Lujanac, Ivona Valenta, Matias Buće, Iva Glibo, Emi Majin, Gabriel Đeker te Lara Mandić koja je na konstituirajućoj sjednici izabrana za predsjednicu i Dino Andrić, izabran za zamjenika predsjednice. Članovima savjeta potvrđenim od strane Županijske skupštine pridružit će se i predstavnici članova savjeta mladih iz jedinica lokalne samouprave gdje su isti ustrojeni, odnosno iz Požege, Pleternice i Pakraca.

– Čast mi je biti ponovno izabrana za predsjednicu Savjeta mladih Požeško-slavonske županije. Mislim da smo dosadašnjim radom pokazali da se puno toga može, da možemo provoditi aktivnosti važne mladima i to uz veliku podršku županije. Svaka naša ideja je bila jako dobro prihvaćena i tako ćemo nastaviti i u daljnjem radu. Prvo nas čeka donošenje programa rada i financijskog plana za 2024. godinu. Istaknula bih da svakako nastavljamo s aktivnošću  „Vozačka dozvola“ kojom ćemo nagraditi jednog učenika s područja Požeško-slavonske županije, a isto tako se nadam da će novi članovi donijeti neke svježe i kvalitetne ideje – rekla je Lara Mandić, predsjednica Savjeta mladih Požeško-slavonske županije.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)