Korak naprijed, korak unatrag

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Poštovane čitateljice i čitatelji portala Požeški.hr od svog osnutka nadležnima u Gradu Požegi ukazuje po dojavama i zahtjevima građanki i građana grada Požege na komunalne probleme vezano prvenstveno za naselje u kojem žive. “Neki” nas zbog naših objava vezanih uz komunalnu problematiku grada prozvaše i “dežurnim” kritičarima gradonačelnika dr.sc. Željka Glavića i njegovih službi. Požeški.hr ne želi biti nekakav “komunalni policajac” u gradu, ali podsjećamo “misija” našeg portala je prvenstveno biti u službi stanovnika grada i svih gradskih naselja, a ne u službi izvršne vlasti.

Tako primjećujemo da se kadrovsko preslagivanje pomalo privodi kraju, a početno nesnalaženje i gradonačelnika Glavića i njegovih službi dobivamo dojam nešto je manje prisutno, ali ne u potpunosti nestalo. Koliko je gradonačelnik dobio imenovanjem čak 3 nove pročelnice, koliko su one zapravo kompetentne za ključne pročelničke funkcije, a koliko imaju volje za radom, pretpostavljamo najbolje to zna i osjeća sam gradonačelnik.

Ono što je činjenica kod građana još uvijek nije značajnije primjetno da je imenovanjem novih pročelnica došlo do promjena na bolje te da se problemi građana ne rješavaju željenom dinamikom. Po našem skromnom mišljenju ali i mišljenju velikog broja građa, barem polovina radnog vremena djelatnika nadležnih gradskih službi trebala bi biti upravo na “terenu”, a ne da cijele dane provode u ugodnim uredima i kožnim foteljama. S toga i ne čudi činjenica da o (ne)radu pojedinih pročelnica, djelatnika gradskih službi često pišu požeški mediji. Objektivnosti radi možemo konstatirati da se ipak u gradu Požegi nešto pokrenulo.

Vidljivo je da su radovi na rekonstrukciji Ulice Franje Thauzyja u poodmakloj fazi, izvršena je rekonstrukcija šetnice pod “starićem”, radovi na obnovi muzeja teku planiranom dinamikom, ali neslužbeno doznajemo da je za zastoj radova u Ulici Ante Starčevića problem kod izvođača radova te se intenzivno radi na rješidbi novonastale situacije kako bi rekonstrukcija ulice bila u potpunosti dovršena.
Nakon nabrojane “pozitive” primjerice uobičajenom šetnjom gradom uslijedi novo razočarenje.

Pogled svrnemo na naše prometnice i prometnu infrastrukturu vezanu za naše prometnice a o stanju istih, već smo napisali nekoliko članaka. I prometnice, ali i prometna infrastruktura zahtijevaju svoje redovno kako se to zove “tekuće održavanje”. Kad se to radi sustavno onda su i troškovi za ovu namjenu iz gradskog proračuna puno manji. Konkretno se u ovom slučaju referiramo na stanje “kružnog toka” u Ulici Matice Hrvatske. Žalosno je da baš nitko, ama baš nitko iz gradskih službi i gradskih tvrtki ne vidi u kakvom je “raspadnutom stanju” spomenuti kružni tok. Možda griješimo, možda neki ljudi iz prozvanih službi i tvrtki sve ovo i vide, ali iz njima znanih razloga vješto se pretvaraju da ništa ne vide.

Kamene kocke oko kružnog toka nisu problem samo vizualne naravi već predstavljaju sigurnosni rizik jer je prometno opterećenje ovog kružnog toka značajno. Treba li kamena kocka doći pod kotače nekog vozila što onda može dovesti do oštećenja vozila?
Treba li u još gorem slučaju stradati niti kriv niti dužan neki slučajni prolaznik. Grad Požege je uz svoje “revne” službe ujedno i osnivač dvije gradske tvrtke Tekija d.o.o. i Komunalac Požega d.o.o.
Gradska tvrtka Komunalac Požega d.o.o. registrirana je za deset djelatnosti, a između ostalog jedna djelatnost navedene tvrtke je “izgradnja – cestogradnja i prometna signalizacija”.

U okviru tvrtke, poznato nam je postoji građevinska grupa. Sigurni smo da ovaj “banalni” problem mogu riješiti bez puno napora i znoja, kao što su to i do sada po nečijem nalogu činili. Eh kad bi svatko radio posao za koji je plaćen.
Gradonačelniče, nije dovoljno da samo Vi napravite korak unaprijed jer dok vaše gradske tvrtke i gradske službe ne budu išle barem korak ispred vas, neće biti značajnijih i željenih pomaka.
U protivnom, naših objava i članaka neće nedostajati.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *