Koriste li se u Kaznionici u Požegi mobiteli i smiju li se unositi uopće?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


S obzirom na to da postoji opravdana sumnja da zaposlenici pravosudne policije u Kaznionici u Požegi koriste mobilne telefone, što je možda jedna zaposlenica koja je mlađa pravosudna policajka u Odsjeku osiguranja kaznionice za žene Kaznionice u Požegi, nehotice izjavila, odlučili smo provjeriti smiju li se mobilni telefoni uopće unositi u Kaznionice?

“Po pitanju korištenja mobitela u kaznionicama, ističemo kako je način obavljanja poslova osiguranja u zatvorskom sustavu propisan Pravilnikom o poslovima osiguranja u zatvorskom sustavu. Prema članku 8. navedenog Pravilnika službenicima pravosudne policije je zabranjeno:

1. napustiti radno mjesto prije zamjene i obavljene primopredaje poslova prema planu osiguranja za radno mjesto na koje je raspoređen
2.obavljati radnju koja onemogućuje ili umanjuje mogućnost nadzora nad osobama lišenih slobode, objektima odnosno prostorima koje osigurava
3.noću samom ulaziti u prostorije u kojima borave osobe lišene slobode u zatvorenim uvjetima izvršavanja kazne zatvora
4.samom ulaziti u prostoriju u kojoj se prema osobi lišenoj slobode izvršava posebna mjera održavanja reda i sigurnosti
5.samom ulaziti u prostoriju u kojoj se prema osobi lišenoj slobode izvršava stegovna mjera upućivanja u samicu.

Odlukom Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave propisano je da se zaposlenicima, strankama i posjetiteljima zatvorenih, poluotvorenih kaznenih tijela i odgojnih zavoda zabranjuje unos mobilnih telefona i sličnih uređaja u kaznena tijela.

S poštovanjem,
Ministarstvo pravosuđa i uprave

Budući da se nazire mogući sigurnosni propust koji je Zakonom kažnjiv, uskoro ćemo temeljitije obraditi ovu temu, Kaznionice u Požegi kojom rukovodi Upravitelj Zvonimir Leopoldović.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)