Košarkašice Trešnjevke 2009 osvojile Kup Ružice Meglaj Rimac

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


POŽEGA – Trešnjevka 2009 pobjednik je Kupa Hrvatske za košarkašice “Ružica Meglaj-Rimac”. Ona je danas u Požegi u finalu pobijedila Medveščak 65:57 i preuzela veliki prijelazni pehar od Raguse i sljedećih godinu dana krasit će vitrine Trešnjevke 2009. Prvo ime utakmice i MVP finala bila je Iva Dorja Žaja, Trešnjevkin centar, koja se, nažalost, pred sam kraj utakmice ozlijedila – prenosi ženska-košarka.com.

Trešnjevka je finale odigrala taktički mudro. Mada je Medveščak bio u prednosti na koncu prvog dijela susreta 35:34 i mada je treća četvrtina završila neriješenim rezultatom 52:52, Trešnjevka je igrala na Ivu Dorju Žaja koja je uspješno zabijala (19 poena i 15 skokova), a posebno je Trešnjevkina igra na centre – u prvom redu Žaju – do izražaja došla nakon što je Medveščakova Ana Mandić dobila petu osobnu pogrešku gotovo devet minuta prije kraja utakmice.

To je bio početak kraja Medveščakovih nadanja jer su pod koševima odjednom postali inferiorni. Samo u četvrtoj četvrtini Žaja je postigla 7 poena i 8 skokova. Bila je dominantna i u obrambenom i u napadačkom skoku. Šut ni blizu nije služio košarkašice Medveščaka kao što ih je služio protiv Plamen Požege u polufinalu. Medveščak se morao zadovoljiti srebrom dok je Trešnjevka, seniorska Trešnjevka, po prvi put od osnutka u svoje vitrine donijela seniorski pobjednički pokal i zlatne medalje koje su sijale na prsima danas mnogo više motiviranijih djevojaka trenera Deana Nemeca.

Trešnjevka 2009 – Medveščak 65:57 (18:20, 16:15, 17:16, 14:6)

Trešnjevka 2009: Brtan -, Bačevina -, Majstorović 10, Rodek 6, Žaja 19, H.Mühl 9, Nejašmić 11, J.Jurič 4, Valčić -, Banović 6, Deidda -. Trener: Dean Nemec

Medveščak: Petrak 8, D.Perić -, Skorić 2, Hajdin 12, Jakovljević -, Strize 11, Mandić 11, Mrdalj -, B.Vunić 9, Nimac 0, Kolovrat -, Uzelac 4. Trenerica: Iva Borović Gregov

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *