KPD „SLOGA“ Uskoro novo kino platno

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Započeli su radovi na postavljanju novog stropnog rolo kino platna na motorni pogon u kino dvorani Hrvatskog doma „Dr. Franjo Tuđman“ koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija sa 100.000 kuna, no najpovoljnija ponuda za adekvatno platno iznosi 187.500 kuna, a sredstva za razliku moraju osigurati sami. Akcijom prikupljanja sredstava za „Slogin“ udio prikupljeno je do sada 34.300 kuna te nedostaje još 53.200 kuna, izvijestili su nas iz KPD „Sloga“ – prenosi Grad Pakrac.

Budući da su troškovi poskupjeli i sami ne mogu izaći sredstva još jednom pozivaju građane na mogućnosti sudjelovanja u akciji na razne načine, da postanu donatori i pomognu u realizaciji ovog projekta. Više informacija, kao i obrasce za sudjelovanje u ovoj donatorsko-sponzorskoj aktivnosti, osim kod članova društva, zainteresirani mogu dobiti u Hrvatskom domu i na internetskoj stranici www.kpd-sloga.hr.

Kako smo već u našem mediju izvještavali, kino u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman je kroz projekt digitalizacije koji su pomogli HAVC, Ministarstvo kulture i Grad Pakrac 2013. godine opremljeno digitalnim projektorom te od tada pružaju redovnu uslugu kino programa nakon rata. U to vrijeme nisu imali sredstva za nabavu originalnog kino platna pa su improvizirali u samoizradi i on služi već devet godina mada, kako kaže tajnica KPD “Sloga” Dubravka Špančić, za gledatelje to nije ta kvaliteta, posebice u 3D rezoluciji, a za organizatora podrazumijeva prije ili poslije svake projekcije fizički rad u smislu njegovog uklanjanja ili postavljanja na pozornicu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *