Kraljica slavi 96. rođendan: Ovo je njezinih osam bizarnih navika

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Kraljica je doživjela zavidno duboku starost, a neke od njezinih neobičnih navika pomogle su joj držati sve pod kontrolom tijekom 70 godina na vlasti
Kraljica Elizabeta II. (96) danas je proslavila još jedan rođendan, a tijekom života držala se navika koje prakticira i danas. Neke od njih su vrećica vlastite krvi bez koje ne ide na put, ne podnosi kockasti led te nikada ne jede juhu – prenosi 24 sata.

 1. Želi samo okrugli led
  Kraljica ne podnosi kockasti led i zvuk koji on proizvodi kad padne u čašu, tako da jedino dolaze u obzir ‘ledene loptice’.
 2. Nema otvaranja prozora na palači
  Naravno, to pravilo se odnosi samo na prednju stranu Buckinghamske palače, koja mora uvijek izgledati besprijekorno.
 3. Na put uvijek nosi vrećicu svoje krvi
  Tim doktora uvijek je uz kraljicu ukoliko joj se na putu nešto dogodi, oni spremni sa sobom imaju opremu. Također, ukoliko kraljici zatreba transfuzija, vrećica njezine krvi je spremna.
 4. Nema ponavljana modnih kombinacija, a sve su označene brojevima
  Kraljica voli jarke boje, a njezin je modni stil prepoznatljiv. Zbog uočljivih kombinacija, njezin tim stilista obraća posebnu pozornost na to da se niti jedan ‘outfit’ ne ponovi, a svaki od njih označen je brojkom te je naznačeno u kojoj je prilici nošen.
 5. Ne jede juhu niti krumpir
  Uobičajene namirnice neće biti poslužene samoj kraljici, no nalaze se na meniju palače za ostale članove obitelji i goste. Krumpir kraljica odbija jer smatra da šteti njezinoj dijeti.
 6. Nikad ne nosi potpuno nove cipele
  Kako bi izbjegla neudobnost novih cipela, kraljica ih uvijek da osobnoj pomagačici koja nosi isti broj kao i ona. Uvijek nosi isti model istog brenda, no svaki novi par pomoćnica joj prvo razgazi.
 7. Ne voli muške brade niti leptir mašne
 8. Svaka torbica ima joj i držač
  Uz kraljevsku torbicu dolazi i držač nalik na udicu kojim kraljica može zakačiti torbicu kako se ne bi poslala kriva poruka. Elizabeta katkad komunicira odlaganjem torbe, pa naprimjer odlaganje na pod može značiti da želi napustiti okupljanje na kojem se nalazi i slično.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika