Krem bajadera

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Krem bajadera. Provjeren recept za savršen nezahtjevan kremasti kolač koji se ne peče, a svi ga vole zbog odličnog spoja grisa, čokolade i petit keksa.

Sastojci:

✦ 1500 ml mlijeka

✦ 250 g šećera

✦ 375 g margarina

✦ 225 g pšenične krupice (grisa)

✦ 3 žlice kakaa

✦ 2 vanilin šećer

✦ korica 1 limuna

✦ sok od ½ limuna

✦ 350 – 400 g petit keksa

Priprema: Zakuhati mlijeko sa šećerom, dodati margarin da se otopi pa pšeničnu krupicu cijelo vri­jeme miješajući na vatri pjenjačom dok se ne zgu­sne. Podjeliti smjesu na dva dijela pa u jedan dodati kakao, a u drugi vanilin šećer, koricu i sok limuna. U kalup dimenzije 20 x 30 poslagati kekse pa prvo stavite tamnu smjesu. Na nju poslagati petit kekse, raporediti bijelu kremu i opet kekse. Staviti u hlad­njak da se ohladi.

Dekoracija:

✦ 200 ml vrhnja za šlag

✦ 2 žlice tamne Lino Lade ili Nutelle

Priprema: Čvrsto umutiti vrhnje za šlag s nekoliko žlica tamne Lino Lade ili Nutelle. Premazati ohlađen kolač sa čokoladnim šlagom i ukrasiti ribanom čo­koladom. Dobro ga ohladiti u hladnjaku.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)