Krem bajadera

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Krem bajadera. Provjeren recept za savršen nezahtjevan kremasti kolač koji se ne peče, a svi ga vole zbog odličnog spoja grisa, čokolade i petit keksa.

Sastojci:

✦ 1500 ml mlijeka

✦ 250 g šećera

✦ 375 g margarina

✦ 225 g pšenične krupice (grisa)

✦ 3 žlice kakaa

✦ 2 vanilin šećer

✦ korica 1 limuna

✦ sok od ½ limuna

✦ 350 – 400 g petit keksa

Priprema: Zakuhati mlijeko sa šećerom, dodati margarin da se otopi pa pšeničnu krupicu cijelo vri­jeme miješajući na vatri pjenjačom dok se ne zgu­sne. Podjeliti smjesu na dva dijela pa u jedan dodati kakao, a u drugi vanilin šećer, koricu i sok limuna. U kalup dimenzije 20 x 30 poslagati kekse pa prvo stavite tamnu smjesu. Na nju poslagati petit kekse, raporediti bijelu kremu i opet kekse. Staviti u hlad­njak da se ohladi.

Dekoracija:

✦ 200 ml vrhnja za šlag

✦ 2 žlice tamne Lino Lade ili Nutelle

Priprema: Čvrsto umutiti vrhnje za šlag s nekoliko žlica tamne Lino Lade ili Nutelle. Premazati ohlađen kolač sa čokoladnim šlagom i ukrasiti ribanom čo­koladom. Dobro ga ohladiti u hladnjaku.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *