Krenula izgradnja novog lipičkog vrtića za 56 mališana: “Imat će i bazen”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Proteklih dana u Baranjskoj ulici (nekadašnji Topolik) u Lipiku započeli su radovi na izgradnji novog, višefunkcionalnog objekta Dječjeg vrtića „Kockica“ Lipik. Na mjestu događaja portal Compas zatekao je nekoliko radnika i mehanizaciju koja priprema gradilište, što među ostalim podrazumijeva grube građevinske radove na uklanjanju postojećeg objekta, na čijem će mjestu niknuti nova, moderna zgrada javne predškolske namjene, odnosno novi dječji vrtić.

Radove ukupne vrijednosti 1,59 milijuna eura izvodi tvrtka Premium Anlagen iz Karlovca, koja je ispred Zajednice ponuditelja odabrana za izvođača radova, čiji je naručitelj Grad Lipik.

Novo dječje igralište

Podsjetimo, kroz ovaj značajan projekt za Lipik, razvijen u suradnji Lipičke razvojne turističke agencije LIRA d.o.o. s gradskom upravom, bit će izgrađen i funkcionalno opremljen novi objekt ukupne površine 346,17 četvornih metara. Osim toga, na vanjskih šestotitnjak kvadrata krasit će ga pripadajuće novoizgrađeno dječje igralište i uređene zelene površine. Novi vrtić imat će kapacitet 56 djece, podijeljenih u dvije vrtićke i jednu jasličku skupinu, a planirano je i zapošljavanje novih djelatnika.

Popunjeni kapaciteti

Upravo novi kapaciteti predstavljaju glavno olakšanje za Lipičane, jer se novi vrtić pokazao kao nužnost, s obzirom na to da su dosadašnji u postojećem objektu vrtića „Kockica“ u potpunosti popunjeni. Kako zbog prostornog položaja vrtića nije bilo moguće izvršiti dogradnju, odlučilo se za izgradnju novog čime se žele osigurati kvalitetni preduvjeti za poticanje razvojnih aktivnosti, ali i kvalitetna skrb i briga za lipičku djecu.

Osim što će novi lipički vrtić u Baranjskoj ulici arhitektonski biti u koraku s vremenom, bit će specifičan i po tome što će imati bazen. Ovakva nesvakidašnja usluga, u budućnosti rezervirana za najmlađe Lipičane, zasiguno će biti označena kao značajan iskorak, ali i nova razina u odgojno-obrazovnoj usluzi za djecu predškolske dobi, piše Compas.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)