Kruh, mlijeko i meso skuplji do 30%. Poskupjet će frizeri i mnoge usluge, evo koliko

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Brojni obrtnici podigli cijene
Istraživanje je pokazalo da je čak 9 od 10 obrtnika bilo primorano podignuti cijenu svojih usluga. Najviše su poskupjeli majstori za knauf i prozore te tvrtke koje se bave gradnjom i adaptacijom. Nije na njihove cijene utjecalo poskupljenje energenata, ali jest potres i nedostatak majstora na tržištu. Obrtnici koji dosad nisu poskupjeli, planiraju to učiniti u iduća tri mjeseca.

Lančana poskupljenja već su počela. Mnogi bi rekli da cijena nafte ne utječe na cijenu, primjerice, kožnih novčanika i torbica. Ali utječe.

“Recimo boje, koža, taj naš materijal je vezan uz naftu, uz obradu sirove kože, pa do bojanja, troškovi su na svim poljima porasli, ljepila također, to je sve vezano uz naftu”, kaže Miljenko Vuk, član Upravnog odbora HOK-a za proizvodnju kožne galanterije.

I cijene automehaničara će rasti, najavljuje Robert Balog, predsjednik Ceha iz sekcije automehaničara. “Još smo na istim cijenama. Još ih nismo dizali. Imat ćemo skupni sastanak jer je jasno da cijene ne mogu ostati iste. Ići će minimalno 30 posto gore”, rekao je Balog – prenosi INDEX.hr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika