Krunoslav Sontaki ponovno izabran za predsjednika Udruge vinogradara i vinara Kutjevački vinari

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Na izbornoj skupštini Udruge vinogradara i vinara Kutjevački vinari, Krunoslav Sontaki je dobio još jedan mandat te ostaje na čelu udruge, dok su za dopredsjednike izabrani Ivan Grgić i Ivan Marinclin. Upravni odbor i druga tijela su također izabrana za iduće razdoblje. Sudionici skupštine su prihvatili izvješća, a rad skupa su pozdravili brojni gosti – prenosi Kutjevački.hr.

U svom izlaganju, Sontaki je istaknuo kako su sudjelovali na više ocjenjivanja vina, organizirali Festival graševine, te priredbe Martinje i Vincelovo u suradnji s gradom.

Kutjevački gradonačelnik Josip Budimir je također pohvalio rad udruge te najavio početak izgradnje Kuće graševine za koju se očekuje građevinska dozvola. Daljnja promocija graševine i razvoj vinskog turizma ključni su zadaci u programu rada, a uz to će se povezati sa stručnim i znanstvenim institucijama, pojačati korištenje opreme za članstvo, nastaviti projekte selekcije grožđa i organiziranja radionica, te organizirati Festival graševine uz ocjenjivanje vina sa ocjenjivačima iz cijelog svijeta.

Zahvalu na suradnji Kutjevačkim vinarima uputili su Tomislav Panenić, direktor Udruge Graševina Croatica, zatim Andreja Drkulec, profesorica požeške Obrtničke škole, te predstavnici DVD Kutjeva i Nada Razumović iz HPD Vidim.

Ključni zadaci u programu rada, koji su iznijeli Goran Josipović, su daljnja promocija graševine i razvoj vinskog turizma. Uz to, planiraju se povezati sa stručnim i znanstvenim institucijama, pojačati korištenje opreme za članstvo, nastaviti projekte kolonske selekcije i organizirati radionice. Također, 3. lipnja organizirat će se Festival graševine, a 14. lipnja će se održati ocjenjivanje vina s ocjenjivačima iz cijelog svijeta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *