Kuglačice Novih nada Nera Bakić i Lana Srnović osvojile 4. mjesto na državnom prvenstvu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


OZALJ / RIJEKA – U nedjelju, 26. 02. 2023. na kuglani Azelija u Ozlju, odigrano je Prvenstvo parova za mlađe juniorke (U18) – prenosi Požeški športski savez.

Kuglački klub Nove nade, grad Požegu i Požeško-slavonsku županiju predstavljale su Lana Srnović i Nera Bakić uz pratnju trenera Roberta Bakića.

Naše su djevojke nastupale u prvoj satnici natjecanja i ostvarile odlične rezultate. Lana je srušila ukupno 491 čunj dok je Nera maestralnom igrom s 395 u pune i 231 očišćenim čunjem uspjela podići svoj osobni rekord na 626 srušena čunja.

S ukupnih 1117 srušenih čunjeva Lana i Nera su uvjerljivo bile vodeće do zadnje dvije satnice, u kojima su nastupale prvoligaške igračice ŽKK Istra Poreč i KK Zagreb.

Igračice Istre Dora i Nika Štetić uspjele su srušiti 1211 čunjeva i osvojiti 1. mjesto, dok su se na drugo mjesto plasirale njihove klupske suigračice Tea Štetić i Nina Gašparini sa 1181 čunjem.

Na 3. poziciju zasjele su Paula Polanšćak i Anja Vicković iz KK Zagreba te su time potisnule naše djevojke na 4. mjesto što je izuzetno dobar rezultat s obzirom da su sve navedene djevojke koje su se plasirale ispred naših starije za godinu-dvije dana te su stalne ili povremene reprezentativke Hrvatske u svome uzrastu.

Još jedna zanimljivost je ta da su tri igračice Istre Tea, Dora i Nika Štetić rođene Požežanke, ali ih je život odveo u drugi dio Hrvatske. 

Treba istaći da je na ovom natjecanju nastupilo ukupno 16 parova (32 igračice) i kako je naša Nera sa 626 čunjeva imala daleko najbolji pojedinačni rezultat, kako u ženskoj tako i muškoj konkurenciji koje se igralo u Rijeci na tamošnjoj kuglani Mlaka. 

Požeško – slavonsku županiju su na Prvenstvu parova za mlađe juniore (U18) predstavljali igrači KK Pakrac-Papuk, Niko Kalvi i Matko Škondro. Srušivši ukupno 1109 čunjeva (Niko 600 i Matko 509) osvojili su 2. mjesto i naslov viceprvaka Hrvatske u konkurenciji 19 parova.

“Kuglački savez Požeško-slavonske županije čestita svima na ovim odličnim rezultatima i daje punu podršku za sljedeća državna prvensta” – izjavio je Hrvoje Bakić, tajnik KSPSŽ. 

Već iduću nedjelju, 05. ožujka, također u Ozlju i Rijeci igrat će se Parovno prvenstvo juniorki i juniora (U23) gdje će naši predstavnici biti Nera Bakić i Lana Srnović u ženskoj konkurenciji te Fran Trnokop i Bojan Savić u muškoj konkurenciji. Svi oni su članovi KK Nove nade, a na natjecanje će ići u pratnji mladog trenera Roberta Bakića.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *