Kuglački klub Požega osvojio naslov prvaka 3. HKL i plasirao se u 2. HKL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


POŽEGA – Prošla natjecateljska sezona 2021./2022. bila je nikad uspješnija ali nažalost i nikad tužnija za Kuglački klub Požegu.
U 18 kola koje su kuglači Požege odigrali u prvenstvu 3. Hrvatske kuglačke lige – zona Požega su ostvarili 16 pobjeda i samo 2 poraza, osvojivši 32 boda, osam više od drugoplasirane ekipe PKK Halo 192 (Slavonski Brod). Tako su požeški kuglači osvojili naslov prvaka 3. HKL- zona Požega te time osigurali prelazak u viši rang odnosno 2. Hrvatsku kuglačku ligu – Istok – prenosi Požeški športski savez.

Život, a također i sport kao sastavni dio života je vrlo nepredvidiv te na početku ove kuglačke sezone nitko nije ni pomislio kako će Kuglački klub Požega nažalost ostati bez dva svoja istaknuta člana. To su Josip Nevrli koji je bio dugogodišnji kuglač mnogih požeških klubova te Željko Bošnjak – Biz koji je obnašao dužnost predsjednika KK Požega od osnutka kluba.

Možda su baš ova dva nemila događaja dala dodatnu snagu kuglačima Požege da odigraju najbolju sezonu u povijesti kluba i zasluženo osvoje naslov prvaka. Treba napomenuti kako su uz to još imali i stalnih problema sa ozljedama i koronavirusom.

Kuglački klub Požega je kolektiv koji se sastoji od izvanredne kombinacije starijih igrača, koji donose sigurnost i iskustvo te mlađih igrača, koji uvijek inzistiraju na pozitivnoj energiji koja je na kraju i dovela do prvog mjesta u ligi.

Za KK Požega naslov prvaka osvojili su Tomislav Gruić, Marjan Grgić, Antun Gruić, Tomislav Galović, Marko Marjanović, Miroslav Crnjac, Ivica Matičević i Danijel Mičević.

Svi u klubu se nadaju da će i u jačem rangu iduće sezone pružiti dobre kuglačke partije te svim ekipama biti težak protivnik. Tako će Požega ponovno imati dva predstavnika u 2. HKL – Istok kao i prošle sezone, a to su KK Obrtnik i KK Požega koja će zamijeniti KK Nove nade koje su osvojile naslov prvaka 2. HKL – Istok i od naredne sezone natjecat će se u 1. B HKL – Sjever.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *