Kuglački klub Požega pobjednik “Ljetne lige Požega 2023”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

POŽEGA – Nakon završetka prvenstvenih utakmica, u organizaciji Kuglačkog saveza Požeško-slavonske županije, kuglači su odigrali i svoju Ljetnu ligu, a ove godine organizirana je nešto ranije i ubrzanim ritmom zbog nadolazećih događanja na Gradskoj kuglani Požega.

Prijavilo se ukupno 12 ekipa koje su podijeljene u dvije skupine. Nakon odigravanja utakmica po skupinama dobili smo i finaliste za tri finalna turnira. Prvo su u četvrtak 27. 04. svoje utješno finale odigrale ekipe koje su se plasirale na 5. i 6. mjesto u skupinama. Borba se vodila za plasman od 9. do 12. mjesta.

KK Croatia, Mihaljevci najbolje se snašla i osvojila je 9. mjesto sa 2057 srušenih čunjeva. Plasman na 10. mjesto ostvarila je ekipa KK HVIDR-a, a najbrojnij klub s dvije ekipe ovog turnira, naše dame iz ŽKK Vallis Aurea zauzele su 11. i 12. poziciju.

Najbolji pojedinačni rezultat ovog finala odigrala je igračica Novih nada reprezentativka RH U18 Nera Bakić koja je u ovoj ligi branila boje ŽKK Vallis Aurea srušivši 551 čunj. U petak 28. 04. igralo se malo finale za plasman od 5. do 8. mjesta u kojemu su nastupile ekipe plasirane na 3. i 4. mjesto u skupinama.

KK INA-Požega se neprikosnoveno plasirao na 5. mjesto s ukupno 2109 čunjeva, a slijede ih KK Elektra, KK Zlatni lug i KK ObrtnikNenad Vasić iz KK INA-Požega s ukupno 591 srušenim čunjem najbolji je pojedinac malog finala.

Subota 29.04. bila je rezervirana za nastup najboljih iz skupina, tj. prvoplasiranih i drugoplasiranih ekipa. Favoriti prvenstva KK Nove nade i KK PPK Kutjevo, morali su pružiti ruku i čestitati igračima KK Požega, koji su odigrali najbolje i za svega 5 čunjeva razlike osvojili Ljetnu ligu Požega – 2023. s ukupno 2223 srušena čunja.

Drugo mjesto zauzeli su kuglači KK Nove nade sa 2218 čunjeva a treća pozicija je pripala igračima KK PPK Kutjevo sa 2163 čunja. Utješnu “drvenu medalju” osvojili su kuglači KK Hrast sa 2110 čunjeva. Najbolji pojedinac ovog turnira igrač je KK Nove nade Vlado Turkalj sa 581 srušenim čunjem.

Tri prvoplasirane ekipe nagrađene su pokalima.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *