Kultno Zabranjeno pušenje stiže ovaj vikend u Kaptol

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Foto: Vedran Tolić

Foto: Vedran Tolić


U subotu će u Kaptolu imati prilike uživati generacije koje su svjedočile prvim primjercima Yuga 45, oni koji su ih vozili, ali i oni kojima je Yugo 45 auto kojemu se oduševe kao muzejskom primjerku ako ga sretnu na ulici i ne sjećaju ga se iz djetinjstva jer su tada već cestom dominirali puno moderniji auto. Najpoznatiji opjevani Yugo 45 je zasigurno onaj Zabranjenog pušenja. Ovaj kultni rock band, koji je na sceni preko 40 godina, stiže ovu subotu26.8.2023., u Kaptol. Izdali su čak 12 studijskih albuma, a neke od najpopularnijih pjesama, kao što su Guzonjin sin, Karabaja, Zenica blues, Lutka s naslovne strane, Balada o Pišonji i Žugi te Možeš imat’ moje tijelo znaju baš sve generacije.

Koncert će se održati ispred utvrde Starog grada u Kaptolu s početkom od 20 sati. Atmosferu će zagrijati grupa Border iz Osijeka, dok će za after biti zadužen DJ KUZZI. Cijena ulaznica je 10 eura. Moći će se kupiti na samom ulazu, a ako si ih netko želi osigurati ranije, mogu se nabaviti u Požegi u Funky foodu, Zen baru, u Kaptolu u caffe baru Čaki te u Pleternici u caffe baru Park.

Koncert organizira udruga Čaš’ca, uz podršku Općine Kaptol i Turističke zajednice Zlatni Papuk, a cijeli koncert je produžena ruka dnevnom programu pod nazivom „Ideš i piješ“. Riječ je o jednodnevnoj wine and walk manifestaciji u kojoj se sudionici, kroz 12 kilometara šetnje prekrasnim zlatnim Papukom, upoznaju s 12 lokalnih vinara, pivara i destilera. Predstavit će se vinarije Kaptol, Pavlović, Soldo, Perak, Romić, Tandara, destilerije Castrum i Šimić, Pivovara Kaptol te OPG Baka Ljuba, Štefka i Mikić. Na sredini puta će sudionici uživati u čobi sendviču, koji će pripremiti Funky food.

Ideš i piješ organizira se treću godinu zaredom, a ogromnom interesu svjedoči činjenica da su sve kotizacije, njih 450, rasprodane u manje od 12 sati od puštanja prijava. Bit će tu sudionika iz cijele Hrvatske, ponajviše iz Slavonije, Baranje te središnjeg i sjevernog dijela Hrvatske. Zanimljivo je da će se Papukom ponovno prošetati i dva gosta iz Seattlea, nekoliko Talijana, a i nekolicina „naših“ ljudi iz Njemačke, koji su ove godine pažljivo birali datum godišnjih odmora, kako bi prisustvovali ovoj jedinstvenoj manifestaciji na našem području.

Bogat program očekuje se 26.8. u Kaptolu. Tko nije ugrabio svoja mjesta za dnevni program i šetnju od 12 kilometara, neka se svakako pridruži večernjem dijelu programa, koji će biti prava glazbena poslastica za baš sve glazbene ukuse.

Više o samom koncertu potražite na linku

Tekst i foto: Iva Pranjić / Vedran Tolić

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)