Kutjevački maratonac Antun Nigović istrčao svjetski poznat maraton u Istanbulu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Kutjevački maratonac Antun Nigović je istrčao svjetski poznat maraton u Istanbulu. Na trčanje maratona u Istanbulu gdje je boravio pet dana se odlučio zbog želje da doživi nešto novo i nešto što će pamtiti cijeli život – prenosi Kutjevački.hr.
Na maratonu je sudjelovalo preko 20.000 natjecatelja u dvije discipline: maraton i utrka na 15 kilometara. Antun je maratonsku stazu dugu 42 kilometra i 195 metara istrčao u vremenu od 4 sata, 4 minute i 43 sekunde. „Od 3056 maratonaca koji su uspješno završili maraton zauzeo sam 1089. mjesto što je za mene odlično jer su me ove godine pratile razne ozljede” – ističe maratonac Antun.

Također navodi kako mu je staza maratona posebno zanimljiva budući da je start na jednom kontinentu (Azija), a cilj na drugom (Europa). Antun je zadovoljan cijelom organizacijom maratona i kaže da mu je ovo četvrti maraton koji je istrčao u 12 godina aktivnog trčanja. Maraton mu je uvijek veliki izazov istrčati jer zahtijeva puno treninga (60-80 kilometara tjedno). „Kad trčiš maraton gotovo uvijek dolaze “krize” te je meni ovaj put na 36. kilometru bilo “pakleno” zbog teških nogu i umora, ali nisam se predavao” – dodaje Antun.
Trčanje je za njega najbolji sport jer donosi razne dobrobiti za zdravlje, omogućuje upoznavanje raznih destinacija i ljudi i prije svega omogućuje upoznavanje samog sebe. „Zahvalio bih na potpori svojoj obitelji, prijateljima i Gradu Kutjevu bez kojih bi ovo bilo znatno teže, gotovo nemoguće” – za kraj ističe Antun.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *