Kutjevo d.d. će stipendirati najbolje učenike Poljoprivredno-prehrambene škole Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Danas je svečano potpisan ugovor između tvrtke Kutjevo d.d. i Poljoprivredno-prehrambene škole Požega, pri čemu se tvrtka Kutjevo d.d. obvezuje stipendirati najbolje učenike svakog zanimanja 3. i 4. razreda Poljoprivredno-prehrambene škole Požega. Na potpisivanju ugovora prisustvovali su član Uprave Kutjeva d.d. Boro Matijević, predsjednica Nadzornog odbora Kutjeva d.d. Tea Plešić i ravnateljica Poljoprivredno-prehrambene škole Požega Marija Mršo Rajić.

“Model stipendiranja je takav da ćemo učenike 3. i 4. razreda svih zanimanja stipendirati iznosom od 67 eura mjesečno i to po troje darovitih učenika iz svakog razreda. Učenice i učenike koji se ističu svojim uzornim vladanjem, zalaganjem i ocjenama, pri čemu će nam uvelike pomoći nastavnici i ravnateljica. Isto tako, važno je naglasiti da će navedeni učenici svoju praksu ili pripravnički staž odraditi praksu u Kutjevu d.d.
Predsjednik uprave Enver Moralić, na ovaj način želi podržati mlade učenice i učenike za daljnje upise u poljoprivrednu struku što će nam u budućnosti uvelike pomoći jer su ova zanimanja deficitarna. Tu je svakako i hvalevrijedan projekt Regionalni centar kompetentnosti Panonika na kojemu smo mi partneri. Ispred Kutjeva d.d. učenice i učenike pozivamo da se upišu na Poljoprivredno-prehrambenu školu i iskoriste sve benefite koji im se nude” – rekla je predsjednica Nadzornog odbora Kutjeva d.d. Tea Plešić.
“Naglasio bih da smo Tea i ja u nekakvom internom razgovoru došli do stava da bi mi možda u narednom periodu modificirali ovaj kriterij 3. i 4. razreda pa bi ga možda pomaknuli na 2. razred, ali naravno sve uz sugestije naših profesora i ravnateljice, da nam oni praktički ukažu na darovite učenike, na učenike koji imaju dobre potencijale i odlikuju se stečenim i dobrim kvalitetama. Nadamo se da ćemo u narednom periodu iznjedriti iz Poljoprivredni-prehrambene škole darovite učenike koji će ostati na području Požeško-slavonske županije i doprinijeti razvoju iste. Nama je jako bitno da si u narednim godinama osiguramo radnu snagu za sve naše radove, naročito ove poljoprivredne, budući da je svake godine sve veći odljev stanovništva u Požeško-slavonskoj županiji, a poljoprivredna proizvodnja velikim dijelom se oslanja na radnike. Znamo koliko su poslovi u poljoprivredi složeni i specifični, ali ono što je najbitnije je da sve resurse koje pojedina tvrtka posjeduje, damo u ruke učenika i radnika koji su i stručni i kompetentni jer se radi o strojevima koji su velike i visoke vrijednosti sa kojima je danas teško upravljati i danas se od naših radnika zahtijevaju puno veća znanja kako bi se upravljalo sa strojevima koje su napravili najveći svjetski stručnjaci u pojedinom segmentu poljoprivredne proizvodnje. Nama je drago što će se ova suradnja nastaviti i dalje, pogotovo kroz ove naše i projekte i stručne praske. I Tea, i ja i predsjednik Uprave Enver Moralić smo zainteresirani za svaki novi vid suradnje koji je moguće ostvariti na način da ćemo otvoriti svoja vrata poslovnih jedinica ratarstva, sjemenarstva, naših trgovina u kojima prodajemo sve repromaterijale za poljoprivrednu proizvodnju” – rekao je član Uprave Kutjeva d.d. Boro Matijević.
“Kao ravnateljica Poljoprivredno-prehrambene škole moram se pohvaliti da su i Boro i Tea naši učenici, završili su našu Poljoprivredno-prehrambenu školu, upisali su fakultet i danas su ponosni članovi Uprave Kutjeva d.d. i zahvaljujem im se na entuzijazmu koji su pokazali kao partneri u Regionalnom centru kompetentnosti i na ovom stipendiranju. Nadam se da ćemo ostvariti još bolju suradnju kao što je Boro rekao, za sva naša zanimanja i ovom prilikom bih se zahvalila na ovoj stipendiji, ali i Požeško-slavonskoj županiji i stipendiranju učenika prvih razreda s istim iznosom od 67 eura. Do 9. mjeseca ćemo razmisliti da nekako uključimo i sve druge razrede u stipendiranje, te se ovim putem zahvaljujem Kutjevu d.d. i Požeško-slavonskoj županiji i da naša djeca ostanu na našoj zemlji i da naša ravnica i naša Zlatna dolina ne ostane bez djelatnika koji će proizvoditi hranu, koja nam je vrlo potrebna” – rekla je ravnateljica Poljoprivredno-prehrambene škole Marija Mršo Rajić.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *