Kutjevo d.d. će stipendirati najbolje učenike Poljoprivredno-prehrambene škole Požega

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Danas je svečano potpisan ugovor između tvrtke Kutjevo d.d. i Poljoprivredno-prehrambene škole Požega, pri čemu se tvrtka Kutjevo d.d. obvezuje stipendirati najbolje učenike svakog zanimanja 3. i 4. razreda Poljoprivredno-prehrambene škole Požega. Na potpisivanju ugovora prisustvovali su član Uprave Kutjeva d.d. Boro Matijević, predsjednica Nadzornog odbora Kutjeva d.d. Tea Plešić i ravnateljica Poljoprivredno-prehrambene škole Požega Marija Mršo Rajić.

“Model stipendiranja je takav da ćemo učenike 3. i 4. razreda svih zanimanja stipendirati iznosom od 67 eura mjesečno i to po troje darovitih učenika iz svakog razreda. Učenice i učenike koji se ističu svojim uzornim vladanjem, zalaganjem i ocjenama, pri čemu će nam uvelike pomoći nastavnici i ravnateljica. Isto tako, važno je naglasiti da će navedeni učenici svoju praksu ili pripravnički staž odraditi praksu u Kutjevu d.d.
Predsjednik uprave Enver Moralić, na ovaj način želi podržati mlade učenice i učenike za daljnje upise u poljoprivrednu struku što će nam u budućnosti uvelike pomoći jer su ova zanimanja deficitarna. Tu je svakako i hvalevrijedan projekt Regionalni centar kompetentnosti Panonika na kojemu smo mi partneri. Ispred Kutjeva d.d. učenice i učenike pozivamo da se upišu na Poljoprivredno-prehrambenu školu i iskoriste sve benefite koji im se nude” – rekla je predsjednica Nadzornog odbora Kutjeva d.d. Tea Plešić.
“Naglasio bih da smo Tea i ja u nekakvom internom razgovoru došli do stava da bi mi možda u narednom periodu modificirali ovaj kriterij 3. i 4. razreda pa bi ga možda pomaknuli na 2. razred, ali naravno sve uz sugestije naših profesora i ravnateljice, da nam oni praktički ukažu na darovite učenike, na učenike koji imaju dobre potencijale i odlikuju se stečenim i dobrim kvalitetama. Nadamo se da ćemo u narednom periodu iznjedriti iz Poljoprivredni-prehrambene škole darovite učenike koji će ostati na području Požeško-slavonske županije i doprinijeti razvoju iste. Nama je jako bitno da si u narednim godinama osiguramo radnu snagu za sve naše radove, naročito ove poljoprivredne, budući da je svake godine sve veći odljev stanovništva u Požeško-slavonskoj županiji, a poljoprivredna proizvodnja velikim dijelom se oslanja na radnike. Znamo koliko su poslovi u poljoprivredi složeni i specifični, ali ono što je najbitnije je da sve resurse koje pojedina tvrtka posjeduje, damo u ruke učenika i radnika koji su i stručni i kompetentni jer se radi o strojevima koji su velike i visoke vrijednosti sa kojima je danas teško upravljati i danas se od naših radnika zahtijevaju puno veća znanja kako bi se upravljalo sa strojevima koje su napravili najveći svjetski stručnjaci u pojedinom segmentu poljoprivredne proizvodnje. Nama je drago što će se ova suradnja nastaviti i dalje, pogotovo kroz ove naše i projekte i stručne praske. I Tea, i ja i predsjednik Uprave Enver Moralić smo zainteresirani za svaki novi vid suradnje koji je moguće ostvariti na način da ćemo otvoriti svoja vrata poslovnih jedinica ratarstva, sjemenarstva, naših trgovina u kojima prodajemo sve repromaterijale za poljoprivrednu proizvodnju” – rekao je član Uprave Kutjeva d.d. Boro Matijević.
“Kao ravnateljica Poljoprivredno-prehrambene škole moram se pohvaliti da su i Boro i Tea naši učenici, završili su našu Poljoprivredno-prehrambenu školu, upisali su fakultet i danas su ponosni članovi Uprave Kutjeva d.d. i zahvaljujem im se na entuzijazmu koji su pokazali kao partneri u Regionalnom centru kompetentnosti i na ovom stipendiranju. Nadam se da ćemo ostvariti još bolju suradnju kao što je Boro rekao, za sva naša zanimanja i ovom prilikom bih se zahvalila na ovoj stipendiji, ali i Požeško-slavonskoj županiji i stipendiranju učenika prvih razreda s istim iznosom od 67 eura. Do 9. mjeseca ćemo razmisliti da nekako uključimo i sve druge razrede u stipendiranje, te se ovim putem zahvaljujem Kutjevu d.d. i Požeško-slavonskoj županiji i da naša djeca ostanu na našoj zemlji i da naša ravnica i naša Zlatna dolina ne ostane bez djelatnika koji će proizvoditi hranu, koja nam je vrlo potrebna” – rekla je ravnateljica Poljoprivredno-prehrambene škole Marija Mršo Rajić.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)