Ledeni vjetar s jagodama

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Beze kore:

✦9 bjelanjaka

✦250 g šećera

✦1 žlica limunovog soka ili octa

Priprema: Od bjelanjaka napraviti čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera. Miksati dok se sav še­ćer ne otopi. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati limunov sok. Rasporediti u veliki lim dimen­zije 40 x 34 cm obložen papirom za pečenje. Sušiti u pećnici na 150 °C jedan sat i ne otvarati pećnicu. Pećnicu ugasiti, ostaviti da se još malo suši pritom ne otvarajući pećnicu.

Krema:

✦500 ml mlijeka

✦9 žumanjka

✦4 žlice šećera

✦2 vanilin šećera

✦1 bourbon vanilin šećer

✦60 g škrob. brašna (gustina)

✦250 g margarina

Priprema: Izmiješati žumanjke sa šećerom, vanilin šećerom, bourbon vanilin šećerom, škrobnim braš­nom i malo mlijeka. Ukuhati u preostalo mlijeko u gustu kremu te prekriti plastičnom folijom kako se ne bi napravila korica. Kad se ohladi, izmiksati s mar­garinom sobne temperature i podijeliti na 3 dijela.

I još:

✦500 ml vrhnja za šlag

✦oko 1000 g jagoda

Priprema: Izmiksati vrhnje za šlag. Koru prerezati okomito po dužini na 3 dijela. Prvi dio premazati trećinom kreme, poslagati ploške jagoda i prema­zati trećinom šlaga. Ponoviti postupak još dva puta. Premazati kolač šlagom i ukrasiti jagodama.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *