Lidl povećava plaće zaposlenicima

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Trgovački lanac Lidl povećava plaće svih svojih 3000 zaposlenika za u prosjeku 5 posto. Ovo je peta godina zaredom da se povećavaju plaće zaposlenicima u trgovini i skladištu, kojima se ujedno isplaćuje i 13. plaća. Uz njih, ove godine, plaće se povećavaju i zaposlenicima u uredima podružnica i centrale, javljaju iz trgovačkog centra.

“Ova povećanja nastavak su kontinuiranog ulaganja u Lidlove zaposlenike. Od samih početaka poslovanja, a posebice u zadnjih 5 godina, Lidl sustavno na godišnjoj razini povećava plaće i ostale pogodnosti svojim zaposlenicima. Osim u osnovna primanja Lidlovih zaposlenika, koja su iznad prosjeka u maloprodajnoj i prehrambenoj industriji, Lidl kontinuirano ulaže u edukacije, stručna usavršavanja te programe stipendiranja, a omogućava i rotacije posla te međunarodne razmjene”, pišu iz Lidla.

Zaposlenici dobili po 8000 kuna dodataka
Lidl svojim zaposlenicima osigurava i dodatne benefite kao što su božićnica, uskrsnica, regres, novčane nagrade, sezonski dodatak, sistematske preglede, poklone za djecu te brojne druge pogodnosti. Navode i da su samo u prošloj godini isplatili 8000 kuna dodatka na plaću kroz novčane nagrade, uskrsnicu i božićnicu.

Tijekom sezone planiraju zaposliti oko 400 novih zaposlenika za koje se, piše Lidl, nakon odrađene sezone otvara mogućnost stalnog zaposlenja.Lidl će i u ovoj godini otvarati nove trgovine, a u izgradnji je i treći logističko-distributivni centar u Križu.

Lidl u Hrvatskoj ima 105 trgovina, zapošljava 3200 ljudi
Trgovačko društvo Lidl, kao dio maloprodajne grupe Schwarz sa sjedištem u Neckarsulmu, jedno je od vodećih poduzeća u prehrambenoj i maloprodajnoj industriji u Njemačkoj i Europi. Društvo Lidl zastupljeno je u 32 zemlje širom svijeta te trenutačno ima oko 11.550 trgovina i više od 200 logističko distributivnih centara u 30 zemalja diljem svijeta.

Lidl trenutno ima više od 341.000 zaposlenika. Schwarz grupa, koja diljem svijeta posluje kao maloprodajna grupacija, u fiskalnoj godini 2020. generirala je promet od 125,3 milijardi eura.

Tvrtka Lidl u Hrvatskoj posluje od 2006. godine, otkad je svoju prodajnu mrežu proširila diljem Hrvatske otvorivši 105 trgovina i 2 logističko-distributivna centra te zaposlivši više od 3200 zaposlenika.

Prenosi N1.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika