Lipički osnovnoškolci posjetili Županijsku palaču

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Učenici 2. i 3. razreda Osnovne škole Lipik, u pratnji svojih učitelja posjetili su Požeško-slavonsku županiju, a dobrodošlicu u Županijsku palaču poželio im je zamjenik županice Ferdinand Troha – prenosi PSŽ.

„Draga djeco, pozdravljam vas u ime županice Antonije Jozić i u svoje osobno ime i zahvaljujem se što ste nam došli zajedno s vašim učiteljima. Nalazite se u Velikoj vijećnici Županijske palače Požeško-slavonske županije koja datira još iz 18. stoljeća.“ – rekao je Troha pozdravivši prisutne učenike.

„Našom županijom vladali su brojni župani, a tu dužnost obnašale su i dvije carice majke. Požeško-slavonska županija sastoji se od pet gradova i pet općina. Svaki od njih ima svoj simbolični grb koji ih opisuje na određeni način, a vi se danas nalazite u administrativnom središtu naše županije – gradu Požegi. Dolazite iz gradova Lipika, Pakraca i okolnih mjesta, iz zapadnog dijela naše županije, koji također imaju svoju povijest.“ – rekao je zamjenik Troha, spremno odgovarajući na pitanja veselih školaraca.

U ime svih koji su pristigli, predstavnik učitelja zahvalio je na gostoprimstvu te istaknuo kako im je svaki put iznova lijepo i drago posjetiti grad Požegu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *