Literarni susret učenika povodom stote obljetnice rođenja Matka Peića

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U sklopu obilježavanja stote obljetnice rođenja Matka Peića održan je literarni susret učenika osnovnih škola grada Požege u Centru za posjetitelje Požeška kuća – prenosi Požeška kuća.

Sudionici literarnog susreta bili su učenici i učenice Osnovne škole Dobriše Cesarića, Osnovne škole Julija Kempfa te Katoličke osnovne škole u pratnji svojih mentora/nastavnika u okvirima svojih literarnih skupina. Uvodnu riječ imale su ravnateljica Gradskog muzeja Požega Lidija Španiček te pročelnica Odjela za društvene djelatnosti grada Požege Maja Petrović koje su učenicima čestitale na literarnom radu te su im poželjele da motivaciju za pisanje i drugi literarni rad pronađu upravo u Matku Peiću koji je ostavio veliki kulturni trag u Požegi.

Učenici su nakon uvodnih pozdrava obišli Centar, isprobali multimediju te su se uputili u prostorije podruma gdje je ravnateljica Gradskog muzeja Požega Lidija Španiček održala kratko izlaganje o životu i radu Matka Peića, a nakon toga su održana i izlaganja literarnih radova učenika.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *