Ljeto u Knjižnici – Dođi, sudjeluj, uživaj

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Gradska knjižnica Požega i ove je godina pripremila bogat sadržaj Ljeta u knjižnici koje će trajati od 1. srpnja do 4. rujna.
Program koji smo pripremili, najvećim dijelom je plan i organizacija djelatnika Gradske knjižnice, ali naravno uključeni su i programi koje radimo u suradnji s drugima, najčešće udrugama i pojedincima. U prošloj godini kad smo otvorili Knjižnicu, od 15. ožujka, imali smo ukupno 521 događaj, a od toga je 77 događaja bilo u suorganizaciji. Tu se posebno ističe Udruga zavičajnih pisaca i slikara „Matko Peić“ koja sudjeluje i u ovogodišnjem programu Ljeta u Knjižnici. Došli smo do ideje iz iskustva da je ljeto vrijeme kad naši korisnici vole najviše čitati i osmislili program koji upravo u fokus stavlja knjigu, još konkretnije preporuku za čitanje jer naši korisnici najčešće dolaze s upitom – Što mi preporučujete? Zbog toga se u našoj Knjižnici na Trgu spoznaje događa Sajam preporuka, odnosno to su pripremljeni i izdvojeni naslovi po razvrstanim područjima, ovisno o onome što naši korisnici traže – rekla je ravnateljica Aleksandra Šutalo.

Dječji odjel knjižnice svaki dan ima otvorene aktivnosti za djecu i to u radnom vremenu knjižice, a radi se o sljedećim aktivnostima:
Upoznajemo šivaći pribor, šivanje i stvaranje cvijeta – 4.7. – 8.7.
Život pod morem, modeliranje glinamolom i oslikavanje temperom – 11.7. – 8.7.
Mekane ribice, izrađivanje ribica od šarenog tekstila i vate – 18.7. – 22.7.
Igrajmo se slamkama, izrađivanje predmeta od plastičnih slamki – 25.7. – 29.7
Morska inspiracija, oslikavanje CD-ova – 1.8. – 4.8.
Papirnate perle, izrađivanje perli od papira i stvaranje ukrasa – 8.8. – 12.8.
Papirnati spinneri, izrađivanje i oslikavanje spinnera od kartona – 16.8. – 19-8.
Matematičke mozgalice, rješavanje zagonetki Sudoku – 22.8. – 26.8.
Quilling, igranje papirom pomoću savijanja i slaganja različitih oblika – 29.8. – 2.9.

Pričaonica – četvrtkom od 17 do 18 sati, Dječji odjel
Aktivnosti za djecu od 4 do 6 godina, obogaćena čitanjem slikovnice, igrom i kreativnim stvaranjem.

Lego maraton – 4.7. – 8.7., Odjel za mlade i multimediju
Akcija timskog slaganja Lego setova.

Dana 23. kolovoza u 19 sati bit će predstavljena knjiga Predraga Livaka pod nazivom „Crtao sam i pisao, dobro da nisam (z)brisao“, a 7. srpnja i 25. kolovoza rezervirani su za radionice i edukativna predavanja za roditelje. Izložbeni program održat će se u Galeriji Tunel i Galeriji Svjetlosti pa će tako od 7. srpnja do 17. kolovoza u Galeriji Tunel biti otvorena izložba „Kistom uz Orljavu“ koja prikazuje likovne radove Ljubice Josipović, članice Udruge zavičajnih pisaca i slikara „Matko Peić“, dok će od 14. srpnja do 14. kolovoza u Galeriji Svjetlosti biti predstavljena izložba Stari gradovi pod zvijezdama – Izložba astrofotografija starih gradova iz regije, autora Hrvoja Mikolčevića. Udruga Matko Peić pripremila je i izložbu „Obojene skitnje“, skupnu izložbu likovnih radova autora koji djeluju u udruzi, a koja će biti otvorena od 18. kolovoza do 2. rujna u Galeriji svjetlosti.

Osim izložbe, Udruga Udruge zavičajnih pisaca i slikara „Matko Peić“ organizira i tri pjesničke večeri. Prva večer će biti odmah nakon otvorenja izložbe 18. kolovoza, sljedeća će biti 25. kolovoza i posljednja 30. kolovoza. Sve večeri će biti na Galeriji svjetlosti s početkom u 19 sati.

– Htjela bih se zahvaliti svima koji sudjeluju u programu, pozivam sve Požežane i naše korisnike da dođu na naše programe, ali prvenstveno da provedu ljeto što više čitajući. – poručila je ravnateljica Aleksandra Šutalo.

Od 1. srpnja također je započelo ljetno radno vrijeme Knjižnice – ponedjeljkom, srijedom i petkom od 7,30 do 15 sati, a utorkom, četvrtkom od 13,30 do 21 sat.

Tekst i Foto: Grad Požega / Radio Vallis Aurea

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *