Ljudi su prepoznali advent u bećarskom šoru

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Nedjeljnim paljenjem prve adventske svijeće Na trgu bećarca započinje pleternički Advent koji je po mnogočemu drugačiji od ponude ostalih područja u Hrvatskoj – prenosi Grad Pleternica.

-Mi smo se, kao i prošle godine, odlučili za jednu posebnu našu priču koja će prezentirati naše zajedništvo. Ovaj šor su uredile sve naše tvrtke i ustanove i kroz cijeli advent će se protezati upravo to zajedništvo. – istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

I ove godine će Advent u bećarskom šoru subotom ugostiti lokalne proizvođače i razne udruge uz pratnju tamburaških sastava.
-Naše brojne udruge su se uključile, kako naši ribiči, lovci i vatrogasci kroz pripremu hrane, tako i kroz ove ugostiteljske kućice gdje će druge udruge nuditi kuhano vino, čaj i svu onu gastronomsku ponudu što obilježava advent i širi mirise stvarajući poseban ugođaj u bećarskom šoru. Naravno ovdje su svake subote i tamburaši koji će se pobrinuti za još ugodniju atmosferu – dodaje Šarić.

Dok su subote rezervirane za hranu i tamburaše, nedjelje su kako to obično i biva predviđene za nešto mirniji program okrunjen paljenjem adventskih svijeća. – Moramo znati da smo u vremenu Došašća i da je kruna svega naš najdraži blagdan Božić stoga nam je najvažnije zajedništvo u vremenu koje je ispred nas i stoga pozivam sve da nam se priključe u uistinu bogatom programu – zaključila je.

Jedna od novosti su ove godine malo drugačije jaslice koje ćete vidjeti na ulazu u bećarski šor te gradski park koji posebno krase radovi Pleterničkog komunalca.
Osim subota i nedjelja, u cjelokupni program adventa uključene su naše udruge i ustanove kao što su Dječji vrtić Tratinčica, Glazbena škola Pleternica, Mažoretkinje Grada Pleternice, ZKUD Rama, s čijim programom krećemo već sutra, te brojni drugi.

Sve detalje programa koji nas očekuje možete pogledati u prilogu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *